Alegeri locale 2016. Urmăreşte pas cu pas votul în Arad

Niciun comentariu

UPDATE 21:20 Prezenţa la vot în municipiul Arad a fost de 36,09 %

UPDATE 21:05 Prezenţa la vot, în judeţul Arad este de este de 49,40 %

UPDATE 21:02 Urnele au fost închise, din acest moment se aşteaptă rezultatele venite în urma numărătorii paralele făcută de către partidele politice.

UPDATE: 20,00 Prezența la vot în județul Arad, până la ora 19.00, a fost de 43,42%. În mediul urban, prezența la vot a fost de 34,80%, iar în mediul rural a fost de 55,16%.

UPDATE 18,00: Prezenţa la vot, în judeţul Arad este de 39,14 %

UPDATE 17, 40: La Şofronea, un cetăţean a vrut să voteze cu paşaportul pentru că avea buletinul expirat. Acesta nu şi-a putut exprima dreptul la vot.

UPDATE 16.40: Prezența la vot în județul Arad, până la ora 16.00, a fost de 29,85%. În mediul urban, prezența la vot a fost de 23,26%, iar în mediul rural a fost de 38,82%.

UPDATE 15:30 A votat şi Adrian Wiener

Adrian Wiener a votat pentru onestitate, responsabilitate și buna credință în Arad.

Adrian Wiener, candidatul M10 Arad la Primăria Arad s-a prezentat la Secția de votare Nr.24 pentru a-și exercita dreptul la vot, însoțit de candidații pentru Consiliul Local Municipal ai partidului și familiile acestora. “Am votat cu convingerea că azi poate fi începutul unei schimbări. Sistemul responsabil de neajunsurile în care România se zbate nu mai trebuie validat. Onestitatea, responsabilitatea și buna credință trebuie să aibă o voce și în Arad” a declarat acesta la ieșirea de la urnă.

5UPDATE 15: 30 PNL sesizează Biroul Electoral cu suspiciune de fraudă la Moneasa și Olari!

Reprezentații PNL Moneasa au transmis faptul că într-una din secțiile de votare de la nivelul comunei, în repetate rânduri, cetățenii au primit mai multe buletine de vot. Au fost trasmise trei sesizări în acest sens, PNL solicitând intervenția de urgență a Biroului Electoral.

La Olari, PNL solicită Poliției să verifice circumstanțele în care un număr de aprox. 50 de persoane și-au stabilit în ultimele săptămâni domiciliul în comună.

„Avem suspiciuni că în aceste două localități procesul electoral ar putea fi viciat și cerem Biroului Electoral să verifice aceste sesizări”, declară Iustin Cionca, prim-vicepreședintele PNL Arad.

UPDATE 14:20 Aşa tare s-a speriat Falcă, încât şi-a pierdut buletinul

Primarul Gheorghe Falcă spune că nu a putut vota, la ora anunţată (13,30) întrucât şi-a pierdut cartea de identitate. Probabil că edilul s-a speriat atât de tare de prezenţa la vot din Arad, încât a rămas fără document.

UPDATE 14,15: Prezenţa la vot, în judeţul Arad este de 22,96 %

UPDATE 13.30: Fifor şi Căprar au votat 

Preşedintele Consiliului Naţional al PSD, senatorul Mihai Fifor a votat la ora 11.00 la secţia nr 9.

“Să luăm Aradul şi să-l redăm arădenilor! Votăm azi pentru copiii noştri. Votăm pentru a le da o speranţă, un orizont de aşteptare, un viitor. Votăm pentru a face din acest oraş din nou “acasă”. Pentru că Aradul aparţine cetăţenilor lui şi nu unui vremelnic primar. Şi pentru că vrem să reclădim poartă de intrare în ţară, să îi redăm strălucirea şi demnitatea pierdute în ani de zile de adminstratie în folos propriu. Astăzi avem o şansă. Şi nu o vom irosi. Pentru simplul motiv că avem soluţii, avem proiecte şi, mai ales, pentru că ne pasă. 9 ne pasă!” , a afirmat senatorul Mihai Fifor.

Mihai Fifor votDeputatul Dorel Căprar a votat la ora 10.30 la secţia 87.Preşedintele Organizaţiei Judeţene PSD Arad a optat pentru revenirea la normalitate, la dialog deschis cu vectorii societăţii civile şi mai ales pentru competenţă, profesionalism şi viziune administrativă.Domnia sa crede cu tărie că locuitorii municipiului şi judeţului trebuie să se bucure de respectul cuvenit.

“Am votat pentru schimbare, am votat pentru un Arad mai curat şi mai cinstit.Am votat pentru că 9 ne pasă.Am votat pentru viitorul nostru şi al tinerilor şi nu în ultimul rând al bătrânilor.Dumnezeu să ne ajute ! ” , a spus deputatul Dorel Căprar

 Dorel Caprar vot

UPDATE 13,00: Prezenţa la vot, în municipiul Arad la această oră este de 12,5%, iar la nivelul judeţului este de 17.71 %

UPDATE 11,30: Prezenţa la vot, în judeţul Arad este de 11,64 %

UPDATE 10:35  Marin Lupaş a votat

Candidatul independent pentru Primărie şi Consiliul Local Municipal, Marin Lupaş, a votat în această dimineaţă. „Am votat cu convingerea că oamenii sunt pe primul loc, cu convingerea că avem nevoie de o scimbare corectă pentru Arad, o schimbare cu oameni corecţi. Îi îndemn pe arădeni să iasă în număr cât mai mare la vot şi să îşi exprime opţiunea, să voteze cu oamenii pe care îi consideră cei mai potriviţi şi care îi pot reprezenta cu cinste şi eficient în următorii ani”, a spus Marin Lupaş.

UPDATE 10:30 Primarul municipiului Arad, Gheorghe Falcă, va vota la ora 13.30, la secţia 103 (strada Posada).

UPDATE 10,00: Prezenţa la vot, în judeţul Arad este de 7,19%, în timp ce la nivel naţional prezenţa la vot este de 7,9%

UPDATE 09,50: Proaspăta familie Manta alături de câţiva nuntaţi şi de candidatul independent Cirprian Luca au mers la vot direct de la petrecere.

mantaUPDATE: 09,30: Biroul de presă al PSD Arad a trimis un comunicat de presă, în care se arată că: 

PSD Arad atrage atenţia autorităţilor, inclusiv printr-un memoriu adresat Ministrului Afacerilor Interne, Petre Tobă, cu privire la suspiciunile existente în legătură cu unele încercări de fraudă la Târnova din partea administraţiei locale.Social-democrații susțin că există indicii conform cărora vor fi săvârșite fapte precum turism electoral mascat sub forma unor alegători cu vize de flotant şi posibile blocaje la nivelul secţiilor de votare, unde se doreşte scoaterea din funcţiune a tabletelor şi compromiterea activităţii de verificare a CNP-urilor, în absenţa căreia cetăţenii nu îşi pot exercita dreptul de vot.

Unii colegi ne-au sesizat cu privire la intenţia primarului în exerciţiu de la Târnova de a bloca şi de această dată alegerile în secţiile unde presupune că nu poate obţine mai multe voturi decât contracandidaţii săi.Avem indicii că pentru acest tip de activități, sunt vizate secțiile din Drauț, Arăneag, Dud sau Agrișu Mare, fiind mai îndepărtate de centrul de comună. În 2012 s-a întrerupt curentul electric la o astfel de secţie.Acum se încearcă alte metode, printre care scoaterea din funcţiune a tabletelor conectate la sistemul de verificare în timp real a votului multiplu.Din aceste considerente, solicit public Biroului Electoral Judeţean, Prefecturii şi Autorităţii Electorale Permanente să prevadă măsuri speciale de prevenire şi combatere a unor astfel de incidente care pot fi înţelese ca atacuri asupra localurilor secţiilor de votare, fapte sancţionate de Codul Penal cu închisoarea! Atragem de asemenea atenţia instituţiilor abilitate şi în mod special Prefectului asupra transportului de persoane în scop electoral.Solicităm verificarea mijloacelor de locomoţie care transportă cetăţeni din anumite localităţi şi care au vize de reşedinţă în alte localităţi, cel mai probabil la aceleaşi adrese dar care nu locuiesc efectiv acolo, vizele de flotant fiind aplicate exclusiv cu scopul de a frauda alegerile ”,  specifică conducerea judeţeană a PSD Arad.

UPDATE: 09,20: Prezenţa în judeţul Arad până la această oră este de 5,07 %

UPDATE 09,09: La nivel naţional până la această ora prezenţa la vot a fost de 4,7 la sută

UPDATE 08,30: Primarul oraşului Pecica, Petru Antal, a votat: „Şi astăzi, am votat imediat după ora 7.00. Vă îndemn şi pe dumneavoastră să vă exercitaţi dreptul de vot!”

antal votUPDATE 08,15 : Iustin Cionca (PNL) va vota, la ora 09:00, la secția nr. 146, situată în interiorul Liceului Teoretic Gheorghe Lazăr din Pecica (Strada 2, la nr. 37 – strada cu Primăria Pecica).

UPDATE 08,00: Biroul Electoral Central (BEC) va face anunţuri privind estimările de prezenţă la vot la alegerile la orele 10.30, 13.30, 16.30, 19.30 şi 21.30, după o oră de la primirea informaţiilor din teritoriu, orele de referinţă fiind 10.00, 13.00, 16.00, 19.00 şi 21.00.

UPDATE: 07,50: Candidatul independent Sebastian Bulumac va vota duminică, 5 iunie, la secția de votare nr. 54 (str. Poetului nr 72, Grădinița PN nr. 8), la ora 12:45.

UPDATE 07,30: Secţiile de votare au fost deschise la ora 7,00 şi se vor închide la ora 21,00

Ştire îniţială

Arădenii sunt aşteptaţi astăzi la urne pentru a alege autorităţile publice locale pentru următorii patru ani.

Mândri.ro  vă va ţine la curent, cu ceea ce se petrece, în municipiu şi judeţ pe parcursul zilei, cât au loc alegeile locale 2016.

La alegerile locale 2016 în judeţul Arad sunt aşteptate să voteze 393.195 persoane cu drept de vot.

Pentru acest scop au fost pregătite  un număr de 437 secţii de votare, dintre care 115 în municipiul reşedinţă de judeţ, 60 în oraşe şi 262 în comune.

Category: Arad
Tags: , , ,

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog introdu o adresă email validă.

Meniu