AL JAZEERA : Tribunalul din Iran a ordonat SUA și lui Obama să plătească 313 milioane de dolari pentru înființarea și conducerea statului terorist ISIS, susținut și finanțat de SUA!

obama concerned jpg

Tribunalul numește entități și oficiali americani – inclusiv foștii președinți Obama și George W. Bush – afirmând că aceștia au jucat un rol central în crearea și ghidarea ISIS.

Tehran, Iran – Un tribunal iranian a decis că guvernul Statelor Unite și un număr de indivizi și entități, inclusiv fostul președinte Barack Obama, trebuie să plătească compensații pentru atacurile din 2017 comise de grupul armat ISIL (ISIS).

Tribunalul din capitală a emis verdictul miercuri, pe baza plângerilor familiilor a trei persoane ucise și șase rănite în timpul atacurilor din iunie 2017 din Teheran, conform site-ului oficial de știri al sistemului judiciar.

Clădirea parlamentului iranian și mausoleul fondatorului regimului iranian actual, Ruhollah Khomeini, au fost vizate în timpul asaltului de zi care a ucis un total de 17 persoane.

Tribunalul a decis că trebuie să fie plătiți 9,95 milioane de dolari pentru a compensa daunele financiare, în timp ce 104 milioane și 199 milioane de dolari sunt pentru daune morale și punitive, respectiv, cu un total apropiindu-se de 313 milioane de dolari.

sunmo 0201 hollywilliams 339103 640x360 1 jpgPrintre cei condamnați în acest caz se numără guvernul SUA, Obama, fostul președinte George W. Bush, Comandamentul Central (CENTCOM) și fostul său comandant Tommy Franks, Agenția Centrală de Informații, Departamentul Trezoreriei, producătorul de arme Lockheed Martin și Grupul American Airlines.

Nu se crede că nicio entitate sau individ menționat de tribunal are active sub controlul iranian care ar putea fi confiscate, iar tribunalul nu a spus cum va fi pus în aplicare ordinul de compensare.

În ceea ce privește motivul pentru care SUA sunt acuzate pentru atacuri, site-ul a citat comentariile oficialilor americani despre rolul “fundamental” jucat de SUA în “organizarea și ghidarea grupurilor teroriste”, știri și informații publicate de mass-media americană și cărți și discursuri ale oficialilor americani care discută” rolul CIA în crearea grupurilor teroriste”, inclusiv a ISIS-ului.

  Un om de afaceri din Constanta va fi expulzat de urgenta: Facea propaganda Statului Islamic

Sistemul judiciar a recunoscut, de asemenea, că decizia vine ca răspuns la numeroasele ordine ale instanțelor americane din ultimii ani care au acuzat Iranul pentru atacuri “teroriste” și au cerut compensații plătite din activele iraniene confiscate.

“Deoarece aceasta reprezintă o încălcare a imunității guvernului iranian, tribunalele iraniene au judecat și ele o varietate de cazuri împotriva guvernului și oficialilor SUA și au emis decizii legale și vor continua să o facă”, a afirmat sistemul judiciar.

Sursa: AL JAZEERA

Categorie: internațional, mandri.ro
Tags: iran, isis, Obama, proces daune

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Îți dorești un prieten pe viață?
Adoptă un cățel
Click aici
Îți dorești un prieten?
Adoptă un cățel
Click aici