Ajutoare financiare pentru românii care se întorc de peste graniță

bani la numarat in mana2

Românii care vor să vină din Marea Britanie acasă ar putea beneficia de anumite facilități din partea statului român, dar asta doar dacă îndeplinesc anumite condiții.

 

Pe de o parte guvernanții spun că ar fi dispuși să îi stimuleze financiar pe aceia care își vor deschide o afacere în România. Concret, Ministerul Economiei pregăteşte un fond de investiţii pentru românii din Diaspora care vor să îşi îi deschidă o afacere în România. La fiecare leu investit, cei care lucrează în străinătate primesc un leu de la statul român.

 

”Prin această măsură vrem să-i ajutăm acum,în special pe românii care au probleme cu locul de muncă în Marea Britanie.Programul nu se referă doar la românii din Regatul Unit, ci la toți cei care acum muncesc în afara țării și doresc să vină acasă”, spun oficiali din minister.

 

O altă măsură se pregătește în Parlament pentru românii din Diaspora și care ar dori să revină în țară și să își înceapă o afacere. Aleșii pregătesc o lege prin care toți românii care vor investi bani în România vor fi scutiți de taxe și impozite 5 ani, dacă angajează minim 5 oameni, pe care nu-i vor concedia în această perioadă de timp.

 

Mai mult, investitorii vor avea posibilitatea de a lua bani de la bănci cu o dobândă mică,care va fi subvenționată de stat.

 

”Mulți dintre românii care lucrează în afara țării ar dori să revină acasă,dar nu văd nicio oportunitate de viitor. Oamenii spun că le este frică să își investească banii în România din cauza legilor și a incertitudinii economice. Mai mult, ei nu simt că statul îi sprijină dacă investesc în țară. Cred că prin oferirea unor facilități fiscale, românii din afara țării ar veni acasă să își investească banii”, a declarat un deputat care lucrează la actul normativ.

  27 de miliarde euro păpați – 0 efect asupra bunăstării generale

 

 

Sursa:libertatea

Categorie: mandri.ro
Tags: ajutoare, financiare, granita, investitori, romani

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Îți dorești un prieten pe viață?
Adoptă un cățel
Click aici
Îți dorești un prieten?
Adoptă un cățel
Click aici