Adevărul despre povestea tragică a fetiței-ghid de la Peștera Muierii, care a mobilizat oamenii pentru a trimite ajutoare. ”Mâna întinsă care nu spune o poveste nu primește pomană”

Niciun comentariu

Cazul unei fetițe de 12 ani care așteaptă vizitatorii în fața Peșterii Muierii pentru a-i ghida a impresionat multă lume. Povestea Denisei a devenit cunoscută prin intermediul unei turiste, care a fost puternic sensibilizată și a scris despre ea pe Facebook. Dar surpriză! Motto-ul ”mâna întinsă care nu spune o poveste nu primește pomană” s-a aplicat și aici, iar oamenii binevoitori care s-au mobilizat pentru a o ajuta pe Denisa au aflat adevărata ei poveste de la localnici, scrie Wowbiz.

Acum aproape o săptămână, o turistă i-a făcut fetei câteva fotografii și a scris povestea ei pe Facebook: “Fetita din poza este Denisa si are 12 ani. Urcand pe scari spre Pestera Muierilor, Denisa ne-a intampinat cu un zambet inocent si a inceput sa ne dea informatii despre programul si regulile de acolo. Din povestirile ei am aflat ca ea este capul familiei pentru cei 8 fratiori mai mici, mama lor a murit într-un accident de masina si tatal lor i-a parasit. Sta in frig si da informatii vizitatorilor sperand ca acestia sa-i dea si ei un banut, dar nu cerseste. Cel putin acest lucru l-am vazut cat timp a stat in preajma noastra. Am intrebat-o la un moment dat de ce nu se duce acasa ca sa se mai incalzeasca si ea mi-a spus ca ei nu au soba si lemne, stau imbracati si cand mai fac rost de lemne fac focul in mijlocul casei si apoi il sting in momentul cand se culca. Casa in care locuiesc am vazut-o de la distanta, dar am putut distinge ca in loc de geamuri sunt puse cartoane si celofan”.

Postarea a fost masiv distribuită și mai multe persoane s-au mobilizat pentru a trimite ajutoare. Printre acestea și câteva mămici din Târgu Jiu, care au strâns mai multe lucruri și au contactat pe cineva din Baia de Fier pentru a trimite pachetele. Așa au aflat adevărul:

“In casa aratata de fetita ca fiind locul unde sta ea, locuieste o femeie batrana. Iar despre fetita stiu ca mai are cinci frati, ambii parinti sunt in viata, e adevarat insa ca sunt saraci. Dar copiii in loc sa fie trimisi la gradinita si la scoala (au unele noi facute de primarie) prefera sa ii trimita la cersit pentru ca le lipsesc bautura si tigarile”,  a spus tânăra ce locuiește în zonă.

 

 

 

 

 

Sursa: www.b1.ro

Category: mandri.ro
Tags: , , , ,

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog introdu o adresă email validă.

Meniu