Acţiune în forţă a Poliţiei Române. Au fost verificate peste 600 de persoane

Niciun comentariu

Poliţiştii români şi partenerii de pe teritoriul celorlalte state membre Schengen au depistat, în ultima săptămână, peste 600 de persoane, 86 de autovehicule, 36 de documente şi 10 plăcuţe de înmatriculare auto, ce făceau obiectul unor semnalări introduse în Sistemul Informatic Schengen (SIS).

 

În urma schimbului suplimentar de informaţii prin intermediul Biroului SIRENE din cadrul Centrului de Cooperare Poliţienească Internaţională – Inspectoratul General al Poliţiei Române, în perioada 17 – 25 iunie a.c., au fost localizate, pe teritoriul ţării noastre, 414 persoane ce fac obiectul unor semnalări în S.I.S. (Sistemul Informatic Schengen).

 

Poliţiştii români au pus în aplicare 20 de mandate europene de arestare, au depistat 157 de persoane care erau căutate în vederea participării la o procedură judiciară şi 19 persoane care erau semnalate ca dispărute de partenerii din statele Schengen.

 

De asemenea, pe teritoriul României, au fost identificate 70 de autovehicule ce erau căutate de partenerii din Spaţiul Schengen pentru a fi confiscate sau folosite ca probe în cadrul procedurilor penale, fiind ridicate 31 de documente, 10 plăcuţe de înmatriculare şi 3 certificate de înmatriculare, semnalate de statele membre.

 

Totodată, 190 de persoane căutate de autorităţile române au fost identificate de partenerii străini pe teritoriul lor, în urma schimbului de informaţii prin intermediul Biroului SIRENE din cadrul Centrului de Cooperare Poliţienească Internaţională – Inspectoratul General al Poliţiei Române.

 

Dintre acestea, 30 erau urmărite de Poliţia Română în baza unor mandate europene de arestare, 12 persoane erau căutate pentru participarea la o procedură judiciară, iar 4 persoane erau semnalate dispărute de autorităţile române.

 

Partenerii din statele membre au identificat 16 autovehicule şi 5 documente semnalate de România.

FOTO: arhivă

 

Category: Arad
Tags: , , , ,

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog introdu o adresă email validă.

Meniu