Accidentele în intersecţii ar putea fi evitate pe viitor cu ajutorul unei tehnologii care permite maşinilor să vadă ce se întâmplă pe străzile perpendiculare

Niciun comentariu

Producătorul auto Honda a început să testeze o tehnologie pe care o numeşte “Smart Intersection” şi care ar trebui să reducă dacă nu chiar să elimine complet accidentele care se produc în intersecţii.

Cu acordul autorităţilor locale şi statale, Honda a început derularea unui test în oraşul american Marysville, din Ohio, a unei tehnologii prin care maşinile pot vedea literalmente după colţul străzilor pentru a preveni eventualele coliziuni.

Totul începe cu patru camere video montate în fiecare direcţie deasupra semafoarelor dintr-o intersecţie. Acestea compun o filmare la 360 de grade cu tot ce se întâmplă pe o distanţă de aproximativ 90 de metri în zona intersecţiei.

Filmarea respectivă este procesată de o soluţie software proprietară, care recunoaşte şi clasifică obiectele aflate în mişcare, indiferent că sunt maşini, motociclete, biciclete sau chiar pietoni.

Informaţia este transmisă către maşină printr-o conexiune DSRC (dedicated short-range communication – comunicarea directă pe distanţă scurtă), unde este decodată de computerul de bord.

Dacă computerul de bord, în funcţie de calculele făcute în timp real, constată că există riscul unui accident cu oricare dintre obiectele ori pietonii aflaţi în mişcare pe străzile perpendiculare, va fi emisă o alertă audio şi vizuală, iar şoferul va fi ajutat să evite pericolul scrie news.ro

200 de automobile participă la testul demarat de Honda, care foloseşte protocolul numit V2X – vehicle-to-everything (comunicarea dintre vehicul şi orice alt dispozitiv).

Category: mandri.ro
Tags: , ,

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog introdu o adresă email validă.

Meniu