Cutremure în Vanuatu, Indonezia și Japonia (FOTO)

ca4f0bd0ae154dfa83ba594f0e4b50b7 18

Mai multe cutremure cu o magnitudine de până la 6.5 grade pe richter au avut loc, în noaptea de joi și vineri în sud-estul Japoniei, cauzând moartea a nouă persoane și rănirea a altor câteva sute. Totodată, și arhipelagul Vanuatu a fost zguduit, vineri, de un cutremur de 6,6 grade pe scara Richter, iar un alt seism cu magnitudinea de 5.6 grade a avut loc în Indonezia, informează agențiile internaționale citate de Agerpres.

Potrivit unui funcţionar de la centrul de gestionare a dezastrelor din prefectura Kumamoto, în insula Kyushu, citat de AFP, bilanţul stabilit pentru moment, în Japonia, este de nouă morţi. Mai mult, postul public de televiziune NHK a relatat că 780 de persoane care ar fi rănite, dintre care cel puţin 22 s-ar afla în stare gravă.

Zeci de case au fost în totalitate sau parţial distruse şi au izbucnit mai multe incendii, conform presei, care citează serviciile de salvare şi autorităţile locale. Circa 33.000 de persoane s-au refugiat în sute de centre deschise în clădiri publice unde au primi mâncare şi pături.

FOTO%3A+Cutremure+puternice+%C3%AEn+Japonia%2C+Indonezia+%C8%99i+Vanuatu_577373Și zonele estice ale Indoneziei au fost zguduite, vineri dimineața, de un cutremur de 5.6 grade pe Richter, fără a fi emisă avertizare de tsunami, a anunţat agenţia de meteorologie şi geofizică, citată de agenţia de presă Xinhua. Cutremurul s-a produs vineri la ora locală 06:15 (ora 23:15 GMT a zilei de joi), epicentrul fiind situat la 215 kilometri la nord-est de Maluku Barat Daya, iar adâncimea fiind de 134 kilometri sub fundul mării, a precizat Syamsulhadi, oficial al ageniei de meteorologie şi geofizică. Potrivit acestuia, zguduirile provocate de cutremur au fost slabe, iar epicentrul a fost localizat la mare adâncime în mare.

  Se cere demisia conducerii Poştei Române. Ministrul Comunicaţiilor va trimite Corpul de control

Indonezia este predispusă la cutremure, deoarece este situată într-o zonă vulnerabilă, aşa-numitul “Cerc de Foc al Pacificului”, cea mai extinsă şi mai activă zonă vulcanică de pe Terra care concentrează 62 la sută din vulcanii activi de pe planetă.

earthquake(R)Totodată, în arhipelagul Vanuatu a avut loc un cutremur de 6.6 grade pe Richter, la 101 kilometri nord-vest de oraşul Port-Olry, la 5:50 (ora Hong Kong; ora 21:50 GMT, joi), a anunţat U.S. Geological Survey (USGS), informează agenţia Xinhua. Epicentrul seismului, cu o adâncime de 10 kilometri, a fost determinat în primele momente ale producerii sale la 14,5 grade latitudine sudică şi 166,3 grade longitudine estică.

La începutul lunii aprilie un seism cu magnitudinea de 7,2 grade s-a produs în apropierea ţărmurilor Republicii Vanuatu, ţară insulară din Oceanul Pacific, urmat la câteva zile de un alt cutremur de 6,9 grade.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Îți dorești un prieten pe viață?
Adoptă un cățel
Click aici
Îți dorești un prieten?
Adoptă un cățel
Click aici