Ursul a adunat 100 de protestatari la Sibiu

Niciun comentariu

Aproximativ 100 de oameni au protestat vineri seara în Sibiu faţă de decizia autorităţilor de a împuşca ursul care a umblat pe străzile Sibiului, aceştia cerând crearea unui Serviciu de Urgenţă pentru Animale Sălbatice, dar şi demisia celor care au gestionat situaţia.

Protestatarii s-au adunat destul de greu în Piaţa Mare din Sibiu, protestul fiind anunţat la ora 18, însă plecarea în marş a avut loc doar după ora 19, când s-au adunat în centrul oraşului aproximativ 100 de oameni, care au plecat, scandând, spre sediul Prefecturii Sibiu, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Protestatarii au scandat ”Demisia”, ”Asasinii”, ”Zeci şi zeci de incompetenţi au ucis un ursuleţ”, ”Români, ieşiţi şi ne sprijiniţi” sau ”IPJ, nu uita, asta este crima ta”, dar şi ”Plantăm, plantăm, urşii apărăm”.

Oamenii care au ieşit vineri la protest au spus că vor schimbare, pentru ca în situaţii similare să nu se mai ucidă animalele, iar pentru acest lucru este nevoie de crearea, la nivel naţional, a unui Serviciu de Urgenţă pentru Animale Sălbatice.

”Am venit cu gândul că lucrurile trebuie să se schimbe. Nu este în regulă ce s-a întâmplat. Consider că e nevoie de un protocol de intervenţie în astfel de situaţie. Este al doilea caz în cinci ani şi nu există protocol. Trebuie să existe personal care să ştie exact ce are de făcut şi un departament care să aibă resuersele potrivite pentru cazuri de felul acesta. Vorbim de puşti cu tranchilizant pentru cei abilitaţi să le folosească, cuşti, plase. Câtă vreme ursul stătea cu spatele nu trebuia să se tragă cu glonţ. Era momentul oportun să fie tranchilizant”, a declarat, corespondentului MEDIAFAX, Oana Strugariu.

Protestatarii au cerut şi demisia şefului Poliţiei din Sibiu, dar şi a prefectului, care au gestionat situaţia de criză apărută miercuri în Sibiu, când un urs s-a plimbat dimineaţa, prin centrul oraşului.

”Am venit să sensibilizăm opinia publică să se facă demersuri pentru crearea Serviciului de Urgenţă pentru Animale Sălbatice. Cerem demisia celor care au gestionat această situaţie de criză, adică vânătorul, şeful Poliţiei, prefectul şi văzut dacă nu sunt şi aspecte penale. Pentru că nu poţi să împuşti animale sălbatice pentru că aşa se trezesc unii care nu ştiu legislaţia. Văd că se încearcă să pună batista pe ţambal”, a spus Doru Apostol, participant la protest.

Protestul s-a încheiat la ora 20.00, însă oamenii spun că vor ieşi şi sâmbătă, şi duminică, pentru că aşa au obţinut aviz de la Comisia de Adunări Publice din cadrul Primăriei Sibiu.

sursa:www.mediafax.ro;

Category: mandri.ro
Tags: , , , ,

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog introdu o adresă email validă.

Meniu