Ultima noapte de dragoste, întâia noapte de război la Arad!

Niciun comentariu

Salvarea încă vine la Arad. Unde te duce și la ce ar trebui să te aștepți ca plătitor de taxe asta e alta discuție!

Poate sună prea pompoasă introducerea însă un pastor neoprotestant a reușit să îngenuncheze prima linie a sistemul medical arădean. Nu o spunem noi, o demonstrează procurorii care anchetează modul în care aceștia au tratat pacientul S.I.

Evident de vină suntem toți. Noi, cei care am acceptat în toți acești ani politizarea actului medical, politicienii care nu au înțeles că spitalele locale sunt primele care îi vor primi pe ei și pe apropiații lor în cazul vreunei boli și în primul rând agențiile guvernamentale gen DSP.

Care de fapt nu există. Sau există doar pe hârtie. Lipsa totală de reacție, bâlbele constante cât și fuga de răspundere au fost răspunsul DSP la criza coronavirusului.

Din nou nu o spunem noi presa, ci o demonstrează demisiile în lanț ale șefilor DSP din toată țara. Urmează probabil și Aradul.

Aflăm de la medicii județeanului arădean că DSP-ul refuza testarea celor care au fost identificați ca și contacte ai pastorului S.I.
Sau o fac selectiv fără a justifica in vreun fel aceste decizii cel puțin contradictorii. Sau îi trimit acasă fără a le oferi o explicație în scris așa cum o cer cei de la secția ATI. Că au respectat o procedură rigidă și neconformă cu realitatea poate fi folosită ca scuză pănă la un moment dat însă acum e momentul să ne spună adevarul. Pe care oricum îl vom afla ulterior de la procurori. Pentru unii însă va fi prea târziu.

Se pare totuși că există și o rază de speranță. Azi 26 Martie a ajuns aparatul de testare pentru infecția cu COVID 19 la Spitalul Județean. Târziu dar mai bine mai târziu decât niciodată. Se pare ca șeful CJ-ului Iustin Cionca a luat problema în mână iar lucrurile se mișcă în direcția potrivită. Decizia de a “rechiziționa” un hotel/pensiune pentru medicii și asistentele județeanului arădean evitând astfel contactul cu alte persoane atât timp cât starea lor medicală este încă incertă cât și introducerea spitalului TBC din Gradiște în circuitul stopării pandemiei ne arată că autoritățile au trecut de la “starea de videoconferință” la starea  de urgență!

E puțin, e mult nu știm încă dar cu siguranță vom afla în zilele următoare!

P.S Așteptăm demisiile de la DSP Arad!

Calin Costea/Mândri Că Suntem Arădeni

Category: mandri.ro
Tags: , , , ,

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog introdu o adresă email validă.

Meniu