“U” Cluj – UTA, semifinalà cu repetitie dupà 70 de ani

52A58093 C3D4 498C B39E 55D6E51CA525 jpeg

Cunoaștem prima semifinală a Cupei României la fotbal. UTA – victorioasă marți, cu 1-0, în fața lui FCU Craiova – va întâlni în deplasare pe „U” Cluj – care s-a impus aseară, cu 2-1, pe terenul lui FC Hermannstadt. Cele două grupări s-au mai întâlnit în fazele superioare ale Cupei României, însă doar o singură dată în semifinale. S-a întâmplat în urmă cu 70 de ani, într-un sezon în care arădenii aveau să cucerească trofeul pentru ultima oară.

UTA în 1953, după câștigarea Cupa României Rândul de sus: Farmati, Vaczi, Kapas, Mercea, Serfözö, Dumitrescu, Popa Rândul de jos: Kovacs, Popovici, Lupeș, Szucs (jos)
Și în ediția 1953 a Cupei României, formația universitară de sub Feleac (numită atunci Știința Cluj) a fost gazdă în penultimul act pentru arădeni (care purtau tot o denumire „dictată” de la centru, Flamura Roșie). Confruntarea s-a consemnat la 22 noiembrie 1953, pe stadionul „Gheorghe Gheorghiu-Dej” din Cluj, în fața a 7.000 de spectatori. A fost 2-2 după 120 de minute de joc, dar cum pe atunci nu se introduseseră încă loviturile de departajare calificata s-a stabilit prin calitatea de… oaspete! Așadar, Flamura Roșie Arad a mers mai departe din simplul motiv că disputa jocul în deplasare.

Disputat pe un teren greu, plin de zăpadă, meciul de acum 70 de ani de la Cluj a stat sub semnul echilibrului. Arădenii au condus în două rânduri, reușind deschiderea de scor prin Covaci, în minutul 74. Clujenii au ratat un penalty după numai două minute, prin Dragoman, dar aveau să reușească egalarea în minutul 78, prin Moldovan. Flamura Roșie a preluat din nou conducerea în prelungiri, în minutul 107, când a înscris Vaczi. Scorul final, 2-2, l-au stabilit clujenii în minutul 115, la reușita lui Lutz.

  ​Pozele cu Melania Trump alaturi de alta femeie goala l-ar putea ajuta pe Donald Trump sa castige voturile LGBT

Iată și formulele utilizate de cele două echipe la confruntarea din 22 noiembrie 1953
ȘTIINȚA CLUJ: Sabaslău – Szekely, Luca, Dobrescu – Crăciun, Georgescu – Avram, Lutz, Dragoman, Zeană (Moldovan), Copil I
FLAMURA ROȘIE ARAD: Kiss – Szucs, Dușan (Capaș), Farmati – Carpineț, Serfozo – Szakacs, Vaczi, Covaci, Mercea, Dumitrescu III

În finala disputată o săptămână mai târziu (29 noiembrie 1953) pe stadionul „23 August” din București, Flamura Roșie Arad a câștigat Cupa României după 1-0 cu CCA, gol marcat tot în prelungiri de Gheorghe Vaczi (min. 110). A fost a doua și ultima Cupă cucerită de formația arădeană (prima venind în 1948, după o finală cu CFR Timișoara).

sursa radiotimisoara.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Îți dorești un prieten pe viață?
Adoptă un cățel
Click aici
Îți dorești un prieten?
Adoptă un cățel
Click aici