Simona Neumann reconfirmată în board-ul „Culture Action Europe” de la Bruxelles

3E3B0B31 A990 400F BF21 A2E708412354

O nouă confirmare prestigioasă soseşte direct de la Bruxelles, unde primează doar meritocrația şi  competențele, şi unde nivelul de competiție este unul foarte înalt: chiar cu câteva zile în urmă, dna. Simona Neumann a fost realeasă în board-ul Organizației Europene „Culture Action Europe”.

Dna. Neumann doar şi-a încheiat primul mandat 2017-2020, iar acum şi-a început noul mandat pentru perioada 2020-2023. Este evident că mesajul pentru România de la Bruxelles este clar şi lipsit de echivoc, întrucât amânarea datei pentru Capitala Europeană a Culturii se va încadra chiar în această perioadă, în care va fi esențial, ca o garanție din partea României, să se poată conta pe credibilitatea directorului executiv al Asociației TM2021.

Simona Neumann a obținut un procent de 53% din voturi, în fața altor candidaturi europene prestigioase: Celia Grau (Opera Europa – Belgia) 32%, Teemu Maki (International Association of Art Europe – Finlanda (13%) şi alți candidați pentru un procent de 2%, reconfirmându-şi astfel propria credibilitate profesională la nivel european, şi deci implicit reconfirmând şi credibilitatea Proiectului Timişoara – Capitală Europeană a Culturii peste granițe.

Se consideră că, odată cu apropierea de noua dată de desfăşurare a proiectului Timişoara – Capitală Europeană a Culturii, a cărei confirmare va sosi în curând de la Bruxelles, acesta va avea nevoie de întreaga experiență a dnei. Neumann, dar în condiții diferite de cele din prezent, şi anume cu o mai mare autonomie, şi fiindu-i respectat rolul de către toți, fără suprapuneri de competențe şi având posibilitatea de a coordona în mod direct staff-ul.

Aşa consideră şi cei mai importanți oameni de cultură din Timişoara, care au dorit, încă o dată, să semnaleze autorităților române importanța dnei. Neumann, ca fiind persoana cea mai pregătită din punct de vedere strategic pentru a aborda un proiect internațional atât de complex cum este organizarea unei capitale europene a culturii.

Şi-au exprimat susținerea în mod concret printr-un document comun transmis persoanei cu cea mai înaltă funcție din oraş, Primarul Timişoarei Nicolae Robu, conținutul fiind semnat de nenumărate personalități ale Timişoarei, precum: Prof. univ. dr. Dan Gaiță, medic cardiolog, Univ. de Medicină și Farmacie <Victor Babeș> din Timișoara, membru ATCCE, președinte Societatea Europeană de Cardiologie; Prof. univ. dr. Ioan Andreescu, arhitect, Facultatea de Arhitectură, Univ. Politehnica Timișoara; Prof. univ. dr. Constantin Luca, medic cardiolog, Universitatea de Medicină și Farmacie <Victor Babeș> din Timișoara, fondator al Institutului de Cardiologie din Timișoara; Enrico Cannata, muzician, consilier cultural Confindustria România; Prof. univ. dr. Florin Lobonț, filozof, Universitatea de Vest din Timișoara, fost decan al Facultății de Științe Politice, Filozofie și Științe ale Comunicării; Gianluca Testa, om de afaceri, membru ATCCE, director al Asociației Culturale Fucina Italica <Francesco Griselini>; Prof. univ. dr. ing. Radu Vasiu, Universitatea Politehnica Timisoara, membru ATCCE, director Centrul multimedia; Dr. ing. Diana Andone, Universitatea Politehnica Timisoara, membru ATCCE, director Centrul eLearning, coordonator proiect Digital Culture; Prof. univ. dr. Miodrag Milin, istoric, cercetător științific principal I, Academia Română, Filiala Timișoara; Prof. univ. dr. Vlad Gaivoronschi, membru ATCCE, arhitect, Facultatea de Arhitectură, Univ. Politehnica Timișoara; Prof. univ. dr. Carol David, istoric și critic de artă, Universitatea de Vest din Timișoara; Prof. univ. dr. Gheorghe Schwartz, psiholog, scriitor, Univ. Aurel Vlaicu Arad; Prof. univ. dr. ing. Ivan Bogdanov, Universitatea Politehnica Timișoara, președinte al Fundației Politehnica Timișoara şi Prof. univ. dr. Walter Kindl, Univ. de Vest din Timișoara, muzician, fost decan al Facultății de Muzică, capelmaistru al Catedralei romano-catolice din Timișoara.

  Cum și-a cumpărat familia lui Mircea Lucescu o vilă de la un offshore!

De asemenea, aşa cum reiese din comunicatul de presă oficial al Primarului din Timişoara Nicolae Robu din 10 iunie, se pare că unele atribuții ale persoanelor din cadrul Asociației TM2021, cum ar fi preşedintele şi directoarea executivă, s-ar fi suprapus.

De aceea, conform celor mai recente declarații ale primarului Timişoarei, rezultă necesară o intervenție a sa directă în board-ul Asociației TM2021, pentru a defini activitățile ce revin acestor funcții şi pentru a oferi o nouă direcție operațională credibilă proiectului, chiar şi printr-o restructurare radicală la nivel de organizare şi o modificare de statut.

O intervenție publică de o asemenea importanță şi autoritate, din partea Primarului Robu, care este cunoscut a-şi fi demonstrat bunele abilități de administrare într-un oraş important cum este Timişoara, va determina cu siguranță o schimbare de direcție pozitivă în ceea ce priveşte acțiunile necesare pe termen scurt şi mediu, pentru a salva munca deja depusă şi a ne prezenta în fața noii date în „formă perfectă”.

Nu ne rămâne aşadar decât să aşteptăm intervenția importantă şi atât de aşteptată a Primarului Robu, în cadrul următorului board al Asociației TM2021, programat pentru 17 iunie, pentru a vedea ce măsuri şi prevederi vor fi adoptate pentru a consolida acest proiect european de anvergură pentru Timişoara şi pentru România, respectând un titlu cu asemenea relevanță.

Categorie: mandri.ro
Tags: capitala culturala, Neumann, timisoara

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Îți dorești un prieten pe viață?
Adoptă un cățel
Click aici
Îți dorești un prieten?
Adoptă un cățel
Click aici