Măcelul posibil și iminent din România. Caprele negre și ciocârliile în cătarea vânătorilor.

6DC52603 5FC8 4847 9455 1B5EE3A54938

ONG-ul AGVPS, respectiv Asociația Generală a Vânătorilor și Pescarilor Sportivi a postat pe pagina oficială de facebook un text, cel puțin ciudat, în care prezintă drept “muncă” împușcarea caprelor negre și a ciocârliilor. Postarea respectivă apare ca urmare a reacției miilor de oamenilor din mediul online, care cer fie direct, fie prin petiții publice protejarea caprelor negre și a ciocârliilor.
Aceștia sunt numiți de către AGVPS “O mana de falsi verzi galagiosi”  care bombardează ministerul cu emailuri prin care “cer interzicerea vanarii caprei negre si a ciocarliei.”

În aceași postare șefii AGVPS pretind că “s-a muncit zeci de ani ca noi sa avem fauna de azi” și că nu este posibil sa existe bataia asta de joc fata de munca miilor de specialisti si vanatori!”
Într-o oarecare traducere, dacă nu ar fi fost împușcate animalele, noi nu am fi avut faună!!!!

Din puctul nostru de vedere nu există absolut nicio justificare, alta decât ”distracția” pentru împușcarea caprelor negre, respectiv banii obținuți de pe urma unei asemenea ”distracții”.
Iar în cazul ciocârliilor, ”gusturile” sensibile ale unor italieni care vor să le mănânce limbile sub forma cunoscutului pateu de limbă de ciocârlie…

Ciocârlia este considerată o specie vulnerabilă în rapoartele Comisiei Europene şi multe ţări au renunţat la vânarea acestei specii, dar există excepţii precum România, unde se decid nişte cote de vânătoare după ureche. De exemplu, din cele patru milioane de ciocârlii de câmp estimate-n ţară, acum cota de vânătoare este de 683 000, mai mult decât dublu faţă de cota de acum cinci ani de 304 000 de păsări, conform SOR.

Faptul că cele două simboluri naționale, capra neagră și ciocârlia, nu sunt protejate, încă, prin lege, e faptul că și prin Parlament, și prin Guvern, am avut și mai avem persoane care mai pleacă urechea la asemenea ”argumente”.

Nu trebuie să uitam că avem foarte mulţi vânători parlamentari. După noua lege, vânătorul va deveni un soi de Dumnezeu, când are arma în mână. El va putea să intre pe terenul altor oameni fără aviz, va avea voie să îşi facă instalații temporare pe terenul oamenilor şi ei sunt obligaţi să le permită acest lucru. Asta va legifera un turism de vânătoare. Daca românii nu au o tradiţie a vânătorii de ciocârlie, au italienii, libanezii şi francezii, care deja sunt prezenţi în România. Ca multe alte acte normative, Legea Vânătorii le deschide porţile celor care vor să profite de natură, care nu le aparţine. Vor reuşi să facă bani din piatră seacă, fără să investească
/vice.ro

  Robert Cazanciuc susține racolarea magistratilor de către servicii

O mana de falsi verzi galagiosi incearca sa bombardeze ministerul cu emailuri prin care cer interzicerea vanarii caprei negre si a ciocarliei.

Ordinul de Ministru este în consultare publică, si este nevoie si de sprijinul tau!

Trimite un mail la adresele: virgil.pitu@map.gov.ro , petitii@mmediu.ro , costel_alexe83@yahoo.com cu solicitarile urmatoare:
1. Sa se tina cont de evaluarile specialistilor si nu de isteria media.
2. Sa nu se mai politizeze acest subiect in incercarea de a stoarce voturi de la creduli! S-a muncit zeci de ani ca noi sa avem fauna de azi, nu este posibil sa existe bataia asta de joc fata de munca miilor de specialisti si vanatori!
3. Sa se tina cont de faptul ca nicaieri nu este amenintata capra neagra, de faptul ca asociatiile de vanatoare o pazsesc si de faptul ca la noi se vaneaza un numar infim comparativ cu tari ca Germania si Franta unde se vaneaza mii (da, mii!!!) de exemplare.
4. Sa se emita de urgenta, conform obligatiilor legale, ordinul de ministru cu cotele de recolta pe sezonul 2020-2021!

http://www.mmediu.ro/articol/mmap-supune-consultarii-publice-proiectul-de-ordin-privind-aprobarea-cotelor-de-recolta-pentru-speciile-de-fauna-de-interes-cinegetic-la-care-vanatoarea-este-permisa-pentru-perioada-15-mai-2020-14-mai-2021/3292

1124120F 60A1 4FA4 BD41 3CD9B3A5921D

Calin Costea/ Mândri Că Suntem Arădeni

calin costea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Îți dorești un prieten pe viață?
Adoptă un cățel
Click aici
Îți dorești un prieten?
Adoptă un cățel
Click aici