Lagarde: Filmul „Mary Poppins” arată că industria bancară trebuie să se schimbe

Niciun comentariu

Directorul general al FMI, Christine Lagarde, a cerut joi industriei bancare să urmărească respectarea unor standarde de etică mai înalte, ea afirmând că nu este o coincidenţă că personajul negativ din noul film despre Mary Poppins este un bancher, transmite Reuters.

”Întrebarea este: de ce personajul negativ este bancher?”, a spus Lagarde într-un discurs susţinut joi la asociaţia Worshipful Company of World Traders din Londra, care reprezintă firme de servicii financiare.

Lagarde a mai spus că ”la urma urmei o economie sănătoasă are nevoie de un sector financiar sănătos, aflat în serviciul oamenilor care doresc o viaţă mai bună pentru ei şi copiii lor”.

Caricatura ”bancherului rău” a rezistat de-a lungul secolelor.

”Cea mai recentă versiune, văzută de milioane de copii din toată lumea, ne spune ceva despre o senzaţie neplăcută legată de rolul finanţelor în zilele noastre”, a spus Lagarde.

Şefa FMI a adăugat că sistemul financiar are încă nevoie să devină mai sigur, după ce a provocat haos la nivel mondial în urmă cu un deceniu, iar băncile ar trebui să facă mai mult pentru a susţine creşterea economică pe termen lung, sustenabilă şi incluzivă.

Lagarde a mai cerut măsuri pentru prevenirea posibilelor pericole legate de ”băncile prea mari pentru a eşua”, care deţin circa 45% din activele bancare totale din Statele Unite, comparativ cu 40% înainte de criza financiară din 2007 scrie news.ro

Category: mandri.ro
Tags: , ,

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog introdu o adresă email validă.

Meniu