SUA: Polițistul care a împușcat mortal un băiat înarmat cu un pistol de jucărie a fost găsit nevinovat

Ohio University Police Cruisers

Polițistul care a împușcat mortal în noiembrie 2014 în Ohio un băiat de culoare în vârstă de 12 ani, Tamir Rice, care era înarmat cu un pistol de jucărie nu va fi inculpat, potrivit reuters.com.
„Pe baza dovezilor consultate și cu privire la utilizarea forței letale de către poliție în conformitate cu legea, Marele Juriu a decis să nu înceapă urmărirea penală”, a declarat procurorul Tim McGinty, în legătură cu acest incident.
Întâmplarea din 22 noiembrie a fost filmată cu o cameră de supraveghere. Doi polițiști care patrulau au intervenit într-o piață din Cleveland, după un apel care anunțase acolo o persoană înarmată. Unul dintre cei doi agenți a deschis foarte repede focul, omorându-l pe Tamir Rice cu două gloanțe în abdomen.
Biroul procurorului a concluzionat că decizia polițistului de a trage a fost justificată deoarece Tamir Rice putea fi considerat o amenințare.
„Pe scurt, luând în considerare această combinație de erori umane, neglijență și comunicațiile schimbate, dovezile nu scot în evidență fapte penale ale poliției”, a asigurat procurorul McGinty.
Mama băiatului, Samaria Rice, a sperat că cei doi polițiști vor fi condamnați.
„Familia Tamir este tristă și dezamăgită, dar nu surprinsă. De luni de zile era clar că procurorul comitatului Cuyahoga, Timothy McGinty, înșela și manipula procesul Marelui Juriu (Grand Jury) pentru a orchestra un vot contra inculpării” polițiștilor, au declarat într-un comunicat avocații familiei Rice, care au cerut Departamentului de Justiție al SUA să efectueze propria anchetă în legătură cu moartea lui Tamir.
Sursa: www.b1.ro

Categorie: mandri.ro
Tags: mandri aradeni, nevinovat, ohio, persoana inarmata, politist

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Îți dorești un prieten pe viață?
Adoptă un cățel
Click aici
Îți dorești un prieten?
Adoptă un cățel
Click aici