Cum puteti ajuta spitalul Marie Curie sa aiba camere sterile, dusuri si spatii de joaca pentru copiii bolnavi

Spitalul Budimex Poza 1

Multi dintre ei ajung, la Spitalul Marie Curie unde stau si luni de zile la tratament. Din pacate, nu au camere sterile, in care sa poata sta izolati atunci cand au imunitatea scazuta. Si nu au nici toalete in saloane ori spatii de joaca. Tocmai de aceea, voluntarii de la Asociatia “Daruieste Viata” vor, sa construiasca in curtea spitalului o clinica de oncologie noua. Companiile pot sustine acest proiect, daca directioneaza 20 la suta din impozitul pe profit inbursadefericire.ro.

Pavel are doar 3 ani. E un copil curios, care se bucura de viata. Parintii au aflat ca are leucemie si de atunci a inceput cosmarul. Casa si toata viata lor s-au mutat de cateva luni bune in spitalul Marie Curie.

George Onoi, tatal lui Pavel: “Daca venim sa stam aici o luna, 3 cum am stat ultima oara, nu putem sa venim doar cu hainele de pe noi. Trebuie sa aducem una, alta un copil mic are mai multe nrvoi. Si n-avem unde. E vorba de spatiu. Nu e igienic. Ni s-a atras atentia dar trebuie sa avem si pentru el ceva distractie

E un salon mic, devenit neincapator dupa ce si-au desfacut parte din bagajele aduse de acasa. Restul stau in valize sub sub pat. Pe sectia de oncologie a spitalului Marie Curie sunt aproape tot timpul peste 30 de copii internati. Si tot atatia parinti. Spatiul a devenit neincapator. Camerele nu au toalete, iar de dusuri nici nu poate fi vorba. Toti merg la cele 2 dusuri si 2 toalete de pe hol. Pavel e spalat in fiecare seara in pat intr-un lighean adus de acasa.

Aici ar trebui sa fie fie un mediu steril, in care microbii sa nu patrunda. Aici ar trebui sa fie si spatii de joaca pentru ca pustii se plictisesc dupa zile si luni intregi de sedere in spital. Aici ar trebui sa fie si camere sterile in care copii sa fie izolati atunci cand au imunitatea scazuta.

  Tragedie în fotbalul românesc: Dinamovistul Ekeng a decedat după ce căzuse pe teren în minutul 71 al meciului cu Viitorul

Cristian Scurtu, medic: “Varicela mai apare. E suficient un contact de varicela sau un copil cu varicela sa iti intre pe sectie ca ti i-a contaminat pe toti si atunci trebuie sa ii tratezi pe ttoi preventiv de varicela – ceea ce nu e deloc simplu. Iar daca face varicela un copil in deprimare imuna severa, varicela omoara cateodata.

Acum, la sfarsit de an, cei care detin companii in Romania ii pot ajuta pe acesti micuti. O facilitate fiscala unica in europa permite celor care detin o firma sa redirectioneze 20 la suta din impozitul pe profit catre un ONG. Oamenii de afaceri ii pot ajuta pe volunatarii de la Daruieste viata sa ridice in curtea spitalului Marie Curie o clinica de oncologie noua. Cu dusuri si toalete in fiecare salon. Cu spatii de joaca si cinematograf pentru copii. Un loc in care pustii sa nu mai simta in fiecare clipa ca sunt intr-un spital.

Oana Gheorghiu, vicepresedinte Asociatia Daruieste Viata: “Detalii despre procedura legala si fiscala si un draft al contractului de sponsorizare poate fi descaracat de pe site-ul www.bursadefericire.ro. Acolo gasiti informatii precise, inclusiv un numar de telefon la care putem fi contactati

Pana acum, Asociatia Daruieste viata a investit in spitalele din Romania peste 4 milioane de euro si are in derulare proiecte in valoare de un milion de euro. O investitie care se traduce in multe vieti salvate.

Sursa: www.stirileprotv.ro

Categorie: mandri.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Îți dorești un prieten pe viață?
Adoptă un cățel
Click aici
Îți dorești un prieten?
Adoptă un cățel
Click aici