A murit celebra proxenetă Madame Claude! Printre clientii ei se aflau John F. Kennedy…

madame claude

Madame Claude, care a condus timp de aproximativ 20 de ani cea mai mare rețea de prostituție de lux din Franța, a murit sâmbăta trecută la Nisa, informează presa franceză, citată de Agerpres.

Numele ei, Fernande Grudet în realitate, va rămâne pentru totdeauna asociat cu perioada de glorie a prostituției. Rețeaua sa de “fete” dădea frisoane Republicii în anii 1960 și 1970. Politicieni, artiști, industriași, nume și averi mari au recurs la serviciile sale … Președintele american John F. Kennedy s-ar fi aflat printre ei. Dar bătrâna, demnă, a dus cu ea în mormânt toate secretele, scrie Le Parisien. A murit sâmbătă într-un spital din Nisa, unde se retrăsese modest la sfârșitul vieții. La 6 iulie împlinise 92 de ani.

Cu toate acestea, în luna august a anului trecut, cunoscutul biograf al celebrităților William Stadiem a dezvăluit o parte din secretele de top ale proxenetei Madame Claude, inclusiv nume ale unora dintre cei mai iluștri clienți ai bordelului său, între care John F Kennedy, dictatorul libian Muammar Gaddafi sau actorul Marlon Brando. Stadiem a intervievat-o pe Madame Claude în anii 1980, dar planificata sa carte a rămas nepublicată, amintește thelocal.fr. Potrivit proxenetei, JFK era un client regulat și o dată a cerut o prostituată care arăta ca soția sa, Jackie, dar “fierbinte”.

Născută în 1923 la Angers, în Maine-et-Loire (Franța), într-un mediu foarte modest, ea a crescut la o mânăstire de maici și a fost agent al Rezistenței în timpul ocupației germane a Franței, în timpul celui de-al Doilea Război Mondial. S-a mutat la Paris în anii 1950 luându-și prenumele de Claude. Se prostitua și frecventa cercuri ale crimei organizate înainte de a pune bazele celei mai mari rețele de prostituție de lux pe 32 Rue de Boulainvilliers, în selectul arondisment 16 din Paris.

  Incredibil! Un şofer a fugit de la locul accidentului după ce a lovit mortal un biciclist, dar a fost identificat cu ajutorul facebookului

‘Confidențele pe pernă’ transmise de ea serviciilor secrete au ținut-o la adăpost de orice neplăcere. Necazurile au început odată cu sosirea la putere a lui Valéry Giscard d’Estaing (1974) și a lui Michel Poniatowski la conducerea Ministerului de Interne. În 1976, judecătorul Jean-Louis Bruguiere a început dezmembrarea rețelei; proxenetismul a fost sever reprimat și Madame Claude a fost urmărită de fisc, care i-a pretins 11 milioane de franci. Condamnată în același an, ea fuge în Statele Unite pentru a evita plata taxelor. Convinsă că este protejată de prescripția fiscală, revine în Franța în 1985, dar ispășește o pedeapsă de patru luni de închisoare.

Încearcă apoi să creeze o nouă rețea de prostituție. Este urmărită de autoritățile fiscale în 1986 și apoi de justiție, pentru proxenetism agravat, în 1992, și este încarcerată la închisoarea Fleury-Mérogis. La peste 20 de ani de la încheierea socotelilor cu justiția, ea trăia retrasă pe Riviera franceză, unde închiriase un mic apartament și supraviețuia dintr-o pensie modestă.

Povestea vieții ei a fost redată în mai multe filme, printre care și pelicula ‘Madame Claude’, din 1977, în regia lui Just Jaeckin.

Sursa: antena3.ro

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Îți dorești un prieten pe viață?
Adoptă un cățel
Click aici
Îți dorești un prieten?
Adoptă un cățel
Click aici