Un nou Complex Pediatric construit în curtea Spitalului Judeţean anunță Iustin Cionca, preşedintele Consiliului Judeţean Arad

Cionca

Noul Complex Pediatric va fi construit în curtea Spitalului Judeţean. Construcţia va avea circa 20.000 m2 (suprafaţă construită), pe şapte nivele (demisol+P+5).

Contracte semnate de către Iustin Cionca președintele Consiliului Județean vizează  Servicii de proiectare, faza studiu de prefezabilitate, pentru ,,Construire Secţii Obstetrică – Ginecologie şi Neonatologie, Secţie Chirurgie Infantilă, Secţia Pediatrie”, din incinta Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Arad, respectiv Servicii de proiectare faza DALI pentru „Reabilitarea serviciilor spitaliceşti în domeniul medicinei cardiovasculare la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Arad, etaj 5, Corp C1”.

„Pentru mine, sistemul de sănătate este o prioritate absolută. Astăzi am semnat două contracte importante, pentru serviciile de proiectare privind modernizarea secţiei de Cardiologie, investiţie ce se va realiza din fonduri transfrontaliere şi pentru studiul de prefezabilitate la noul Complex Pediatric. Acest complex se va realiza din fonduri de la Compania Naţională de Investiţii, circa 35 de milioane de euro, și de la Consiliul Județean Arad, aproximativ 6 milioane de euro, reprezentând atât cofinanţarea, cât și cheltuielile considerate neeligibile. Fac această precizare pentru a sublinia încă o dată importanţa excedentului bugetar, pentru că de la acest capitol bugetar alocăm de fiecare dată bani pentru finanţarea cheltuielilor secţiunii de dezvoltare. Cu prilejul semnării contractului pentru studiul de prefezabilitate am adus la aceeaşi masă toți factorii implicaţi în acest proiect pentru a discuta toate aspectele, toate problemele ridicate. Voi organiza astfel de întâlniri de fiecare dată când este cazul, pentru ca odată pornită construcţia să «vorbim cu toţii aceeaşi limbă»”, a afirmat Iustin Cionca.

sursa foto newsar.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Îți dorești un prieten pe viață?
Adoptă un cățel
Click aici
Îți dorești un prieten?
Adoptă un cățel
Click aici