Conducerea PNL voteaza doua propuneri noi: Iohannis – candidatul PNL la prezidentiale, Orban – propunerea de premier

realitatea.net Ludovic Orban

Pe ordinea de zi a reuniunii conducerii PNL ce are loc duminica la Palatul Parlamentului au aparut doua puncte noi, dupa ce prim-vicele liberal Iulian Dumitrescu a propus ca Ludovic Orban sa fie propunerea liberalilor pentru functia de premier, iar Orban a propus validarea lui Klaus Iohannis drept candidat al PNL la viitoarele alegeri prezidentiale. Consiliul National decide, prin vot secret, in privinta acestor doua propuneri.

“Permiteti-mi sa propun introducerea pe ordinea de zi a unui punct care de fapt este o consfintire a unei decizii care a fost luata si la congres, dar care este o necesitate din punct de vedere statutar, dar si politic. Conform Statutului, validarea candidatului la Presedintia Romaniei din partea PNL se decide in Consiliul National. Dupa cum vedeti, de o buna perioada de vreme, adversarii partidului nostru au o strategie sistematica de creare a unei false imagini ca ar exista o distanta intre PNL si presedintele Klaus Iohannis. (…) Va propun introducerea unui nou punct pe ordinea de zi, si anume validarea candidaturii la functia de presedinte al Romaniei a domnului Klaus Iohannis, sustinerea presedintelui Klaus Iohannis pentru un nou mandat”, a afirmat Orban.

Validarea celor doua propuneri se va face prin vot cu buletine.

Ulterior acestor propuneri, s-a anuntat si candidatura lui Viorel Catarama pentru desemnarea ca premier, astfel ca liberalii prezenti vor avea de ales intre Orban si Catarama.

Consiliul National al PNL si Biroul Politic National al partidului s-au intrunit duminica, la Palatul Parlamentului, pe ordinea de zi initiala figurand doar puncte precum stabilirea unor criterii de evaluare a filialelor teritoriale ale liberalilor sau obiectivele PNL pentru 2018.

  Perchezitii in Bucuresti si 11 judete, se acuza operatiuni fictive de reciclare a 120.000 de tone de ambalaje. Evaziunea fiscala, evaluata la 54. mil. euro

La Consiliul National al PNL participa 785 de delegati din 1.000 de delegati convocati, potrivit agerpres.ro

Categorie: mandri.ro
Tags: iohannis, orban, premier, presedinte

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Îți dorești un prieten pe viață?
Adoptă un cățel
Click aici
Îți dorești un prieten?
Adoptă un cățel
Click aici