Aradul a primit bani de la Guvern pentru energia termină şi pentru inundaţii

bani1

Guvernul României a alocat în ședința de astăzi fonduri necesare pentru asigurarea continuității alimentării cu energie termică în sistem centralizat pentru sezonul rece 2016-2017 în Municipiul Arad, Executivul răspunzând astfel solicitării venite de la nivel local. Suma alocată din Fondul de rezervă bugetară aflat la dispoziția Guvernului este de 16 milioane lei. Cu fondurile alocate se suplimentează sumele defalcate din taxa pe valoarea adăugată pentru echilibrarea bugetului local peanul 2016.

De asemenea, Guvernul României a cuprins Județul Arad într-o alocare de sume  din Fondul de intervenţie aflat la dispoziţia Guvernului, prevăzut în bugetul de stat peanul 2016, pentru unele unități administrativ-teritoriale a căror infrastructură a fost afectată de calamități naturale produse de inundaţii.

Suma totală, la nivel național, este de 273,9 milioane lei pentru bugetele locale ale uno runități administrativ-teritoriale din 29 de județe, inclusiv Județul Arad. InstituțiaPrefectului – Județul Arad șiConsiliulJudețean Arad au trimis la Guvern un raport privind pagubele de infrastructură înregistrate în satul Nadăș, comuna Tauț, ca urmare a inundațiilor din acest an, evaluarea pagubelor fiind estimată la 416.000 lei.

Categorie: arad
Tags: . terimica, energie, inundatii, stiri arad

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Îți dorești un prieten pe viață?
Adoptă un cățel
Click aici
Îți dorești un prieten?
Adoptă un cățel
Click aici