Cioloș, anunț important despre taxe, impozite și indemnizații

ciolos 2

Premierul Dacian Cioloş a declarat, luni, în plenul reunit al Parlamentului că Guvernul nu intenţionează, până la sfârşitul mandatului, să crească nicio taxă şi niciun impozit sau să modifice vreo indemnizaţie, scrie news.ro.

”Nu intenţionăm, până la sfârşitul acestui mandat, să creştem nicio taxă, nu intenţionăm să creştem niciun impozit, să modificăm nicio indemnizaţie, cum s-a spus. Dimpotrivă”, a spus premierul Dacian Cioloş, arătând că anul acesta s-a redus TVA la 9% pentru agricultură şi, tot pentru a veni în sprijinul mediului agricol, Guvernul intenţionează să vină cu modificări în sensul unui regim de TVA special pentru micii agricultori.

Cioloş a mai anunţat că Guvernul intenţionează să dea decizii privind formarea profesională duală, care să stimuleze nu doar reforma sistemului de învăţământ, ci şi implicarea sectorului economic, prin facilităţi fiscale pentru companiile care investesc bani în formarea profesională.

”Să punem accent pe industrii care crează valoare adăugată, pe corelarea între dezvoltarea sectorului IT şi cel industrial, cum e industria de automobile”, a exemplificat şeful Guvernului.

Dacian Cioloş a mai spus că Executivul este preocupat nu doar de investiţiile în sectorul privat, ci şi în cel public.

”Ne gândim la parteneriate public-private în sănătate, prin cele trei spitale regionale şi alte spitale, în parteneriat public privat, din fondul Juncker, unde avem 1 milion de euro care să pregătească aceste investiţii. Vrem să lăsăm la sfârşitul acestui mandat o viziune pe termen mediu şi lung în infrastructura spitalicească”, a spus premierul

Cioloş s-a referit şi la investiţiile în educaţie, care sunt o prioritate pentru Guvern, precizând că programul de dezvoltare locală prevede ca, până în 2018, să se reabiliteze imobilele care nu au autorizaţie de funcţionare.

Categorie: mandri.ro
Tags: ciolos, importante, impozite, reduceri, taxe

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Îți dorești un prieten pe viață?
Adoptă un cățel
Click aici
Îți dorești un prieten?
Adoptă un cățel
Click aici