Brexit- rezultate parțiale: tabăra „Leave”- 51,73% din voturi

111672

Brexit. Aproximativ 30 de milioane de britanici din cei 46 de milioane înscriși pe liste au votat la referendumul crucial în urma căruia s-a stabilit viitorul Marii Britanii  – în Uniunea Europeană sau în afara ei. Primele rezultate au început să apară în cursul nopţii, iar cursa este strânsă. După numărarea a jumătate din voturi, tabăra „Leave” are un avantaj fragil, de aproape 52%. După închiderea urnelor, primele estimări arătau că rezultatele au fost destul de strânse. Un sondaj realizat de Ipsos MORI indica însă un avans de opt puncte procentuale pentru tabăra pro-UE, potrivit Sky News.

 

UPDATE 8.30. În cazul confirmării Brexitului, preconizat de BBC, ITV şi Sky News, premierul David cameron şi-ar putea pierde postul, scrie The Associated Press.

 

Lira sterlină este în scădere cu 8,5% faţă de dolar, la cel mai redus nivel din ultimii peste 30 de ani, în primele ore ale dimineţii de vineri, pe măsură ce numărătoarea voturilor de la referendumul din Marea Britanie sugerează că britanicii au optat pentru ieşirea din Uniunea Europeană, relatează Bloomberg.

 

Indicii bursieri sunt în scădere puternică la nivel global, rezultatele parţiale ale referendumului din Marea Britanie indicând ieşirea ţării din Uniunea Europeană, punând în pericol existenţa blocului comunitar şi a monedei unice, relatează Reuters.

 

Totodată, preţul aurului este în urcare cu 7,2%, la cel mai ridicat nivel din ultimii doi ani, din cauza votului de la referendumul britanic. În acest timp, preţurile petrolului sunt în scădere cu peste 4% în tranzacţiile asiatice.

 

 

Sursa:libertatea

Categorie: mandri.ro
Tags: Brexit, lira, Marea Britanie, REFERENDUM, vot

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Îți dorești un prieten pe viață?
Adoptă un cățel
Click aici
Îți dorești un prieten?
Adoptă un cățel
Click aici