Otilia Țigănaș: Pentru pacienții cu tratament cronic, zilnic. Inimă, tensiune, colesterol

otilia bb 1

Medicul arădean, Otilia Țigănaș, a postat pe blogul personal, un material în care vorbește despre tratamentul pentru inimă, colesterol și tensiune.

Cei care aveți în schema de tratament cronic, zilnic, să zicem – patru medicamente. Pentru „inimă”, „colesterol”, „apă” și „tensiune”. De exemplu. Faceți cumva să le împărțiți pe parcursul unei zile: dimineața, la prânz și seara. Discutați cu medicul de familie – care, când!! Vă va sfătui.

A le lua pe toate o dată dimineața, „cu lopata”, nu-i cea mai bună soluție.

 

Pe cutie, din farmacie, va scrie cu pixul 2×1 sau 1×1. Mai mult sau mai puțin lizibil. Faceți-vă voi o  schemă pe hârtie, așa ca „școlerii”.

 

Împărțeala de mai sus  – pe care o redau din gura pacienților, nu-mi aparține – este improprie. Niciunul dintre medicamente nu are un singur rost, gen „de inimă” sau „de tensiune”. Au mai multe efecte pozitive în corp, câte puțin din fiecare, dar împărțeala s-a creat cumva în timp, artificial, pentru simplificare.

 

Unii iau toate tabletele dimineața, ca să “știe de-o treabă”. Să nu uite peste zi, fiindcă apoi se iau cu serviciul și-i mai greu. Totuși… GÂNDIȚI-VĂ că a le fracționa e mai bine. Dacă deja sunteți pensionari, chiar e  ușor să-ți stabilești orele de medicamente! Cumva din opt în opt ore.

 

Bobițele care declanșează pișu`, luați-le ziua. Fiindcă noaptea nu-i fain să te plimbi la budă în loc să dormi. Fain tare nu-i nici ziua, dar e mult mai simplu! Și-i benefic!

Dacă, să zicem, ai o schemă zilnică, dar ai păcătuit. Șpriț cu băieții, ajungi acas` pilit, te arunci în pat, nu iei tabletele de seară. Atunci, a doua zi o iei de a capăt ca și cum nimic nu s-ar fi întâmplat. În niciun caz nu renunți total la tratament!

  Vezi ce evenimente se organizează la Arad de Ziua Armatei Române!

Compensatele lunare. Noi, medicii de familie, pe rețeta electronică scriem SUBSTANȚA ACTIVĂ, nu denumirea comercială. Vezi continaurea pe www.otiliatiganas.ro.

 

 

Categorie: arad
Tags: colesterol, otilia tiganas, stiri arad, tensiune, tratament inima

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Îți dorești un prieten pe viață?
Adoptă un cățel
Click aici
Îți dorești un prieten?
Adoptă un cățel
Click aici