Mii de arădeni au popriri pe pensii, din cauza datoriilor

pensii2

Mii de vârstnici arădeni au pensiile poprite din cauza datoriilor. Fără să poată face ceva, pensionarii se aleg cu mai puţini bani din pensie, după ce au ajuns rău-platnici la bănci, case de ajutor reciproc, ori nu şi-au putut plăti diverse taxe și impozite.

 

În urmă cu scurt timp, Casa Judeţeanţă de Pensii  a anunțat că există popriri pe un număr de 5.909 pensii. Numărul reţinerilor pe pensii este unul ridicat. Dacă debitorul are doar un singur dosar execuţional pentru care i se opresc din venituri, procentul este de 1/3 din venit/pensie, iar dacă există mai multe executari silite pornite, poprirea merge până la jumătate din venit. Unii vârstnici au mai mult decât o reţinere pe pensie. Mulţi dintre pensionarii care s-au ales cu reţineri pe pensie au venituri extrem de mici. Mulţi au intrat în bănci ca să-şi achite costuri medicale ori să-şi ajute familia. Vârsnicii scapă de reţineri din pensie după ce şi-au achitat datoriile integral, ori dacă plătesc odată întreaga datorie.

În judeţul nostru, potrivit bilanţului Casei Judeţene de Pensii sunt 117.028 pensionari, din care, 98.422 din sectorul de stat. Un număr de 7.454 sunt pensionari din sectorul agricol, 6.305 beneficiari ai unor legi speciale şi 2.897, beneficiari de pensii comunitare. Trebuie spus că, un număr de 1.950 sunt veterani aflaţi în evidenţa Casei Judeţene de Pensii.

Categorie: arad
Tags: datorii, pensii, popriri, retineri, stat, taxe

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Îți dorești un prieten pe viață?
Adoptă un cățel
Click aici
Îți dorești un prieten?
Adoptă un cățel
Click aici