Germanii vin după programatorii români: Porsche deschide un centru de inginerie software la Cluj

Porsche Logo Emblem 442485 1

Porsche a anunţat deschiderea unui centru de inginerie software la Cluj-Napoca pentru dezvoltarea unor tehnologii digitale pentru industria auto la care vor lucra 25 de angajaţi.

Cu excepţia Renault şi Ford, România nu a reuşit să atragă marii constructori auto pentru construirea unor fabrici, însă este recunoscută pe plan mondial pentru calitatea programatorilor.

În acest context, Porsche Engineering Group, furnizorul de servicii de inginerie din cadrul grupului Porsche, a anunţat deschiderea unui centru de inginerie software la Cluj-Napoca. Aici vor fi angajaţi 25 de ingineri software care vor lucra la dezvoltarea unor produse digitale pentru industria auto.

“Prin intermediul noului sediu din Cluj, activitatea de dezvoltare este concentrată în continuare în mod consecvent asupra autovehiculului viitorului. Clujul va contribui la susţinerea procesului de digitalizare a autovehiculului de către compania noastră”, spune Malte Radmann, directorul executiv al Porsche Engineering.

Porsche susţine că a ales Clujul pentru noul centru de servicii tocmai datorită faptului că aici poate găsi cu uşurinţă forţa de munca bine pregătită în acest domeniu.

“Forţa de muncă de la sediul din România va creşte la 25 de angajaţi până la sfârşitul anului. Pentru asta, avem nevoie de ingineri software de prima clasă precum cei pe care îi putem găsi la Cluj”, spune Dirk Lappe, directorul tehnic al Porsche Engineering.

Clujul devine astfel al cincilea sediu al Porsche Engineering, după cele deja existente în Bietigheim-Bissingen (Germania), Praga (Cehia), Shanghai (China) şi Nardo (Italia).

Sursa: www.automarket.ro / Foto: www.1zoom.net

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Îți dorești un prieten pe viață?
Adoptă un cățel
Click aici
Îți dorești un prieten?
Adoptă un cățel
Click aici