Comoara de sub Intercontinental: ce se ascunde de 16 ani în parcarea hotelului din centrul Bucureştiului

masina fata

Maşina Ducelui de Edinburgh, care a vizitat România în 2001, a fost găsită abandonată în parcarea subterană a Hotelului Intercontinental. Jurnaliştii britanici de la Daily Mail au venit la Bucureşti pentru a face un reportaj despre maşina abandonată.

Prinţul Philip a vizitat România în 2001, iar organizatorii i-au adus limuzina la Bucureşti, un Daimler DS 420 din 1968 – ediţie limitată.

De atunci maşina Ducelui de Edinburgh a rămas abandonată în garajul hotelului Intercontinental, iar Ambasada Marii Britanii a uitat de existenţa ei, relatează Daily Mail, potrivit da.zf.ro.

Potrivit Daily Mail, maşina a avut probleme în timpul vizitei Ducelui şi a fost pusă cu greu în mişcare.

masina 1 51207400

“Maşina era deja parcata aici când compania mea a preluat managementul parcării. Vechiul proprietar ne-a informat că limuzina Daimler are probleme şi nu porneşte în acest moment. Aşa a făcut şi atunci. Am contactat ambasada, dar nu ne-au răspuns”, a declarat administratorul parcării de la Intercontinental.

Daily Mail a contactat Ambasada Marii Britanii din România, însă reprezentanţii britanici au spus că nu au maşina în datele lor.

“Nu avem înregistrări de existenţa ei”, a răspuns Ambasada.

Familia Regală are trei astfel de maşini, produse în 4000 de exemplare între 1968 şi 2002, dar niciuna dintre ele nu apare trecută la Bucureşti.

masina 90461000

“Poate le e ruşine să recunoască faptul că maşina a rămas în pană aici. E o situaţie stânjenitoare pentru Familia Regală”, a mai spus administratorul parcării.

Daimlerul părăsit sub Intercontinental are motor de 4.2 litri şi 245 de cai putere. Era maşina favorită a şefilor de stat din întreaga lume. Exemplarul deţinut de Prinţul din Qatar a fost scos la licitaţie cu o sumă de pornire de 50.000 de euro.

  Primul premiu acordat unui regizor român la Cannes 2016

Sursa: www.gandul.info / Foto: www.libertatea.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Îți dorești un prieten pe viață?
Adoptă un cățel
Click aici
Îți dorești un prieten?
Adoptă un cățel
Click aici