Cadavrul unui student italian, oribil mutilat, a fost gasit in Cairo. De ce se presupune ca a fost ucis de serviciile secrete

Giulio Regeni

Autoritatile italiene au cerut o ancheta completa in cazul mortii unui tanar italian, al carui cadavru a fost descoperit langa Cairo, prezentand semne de tortura. Giulio Regeni, in varsta de 28 de ani, doctorand la Cambridge, a disparut in urma cu pe 25 ianuarie iar trupul sau neinsufletit a fost gasit intr-un sant, la marginea capitalei egiptene, miercuri noapte.

Procurorul egiptean de caz afirma, potrivitGuardian, ca Regeni fusese injunghiat, ars cu tigara, taiat cu cutitul si batut, prezentand semne de “moarte lenta”, decesul survenind inainte de noaptea de miercuri. Informatiile de la fata locului sunt insa contradictorii, deoarece autoritatile au spus si ca Regeni a fost victima unei altercatii in plina strada.

Guvernul de la Roma a cerut ca expertii italieni sa participe la ancheta. Tragedia a dus deja la intreruperea unei misiuni economice la Cairo, condusa de ministrul Dezvoltarii.

Regeni venise in Egipt pentru a-si scria teza de doctorat, al carei subiect era legat de economia acestei tari. Potrivit ANSA, exista speculatii potrivit carora serviciile secrete de la Cairo ar fi in spatele torturarii si mortii tanarului, confundat cu un activist anti-guvernamental. Si asta pentru ca italianul a disparut pe 25 ianuarie, ziua aniversarii revolutiei anti-Mubarak, cand autoritatile au operat arestari in masa. O alta ipoteza ar fi ca Regeni a fost rapit de jihadisti, desi nu s-au inregistrat pana acum actiuni ale acestora in capitala egipteana.

Sursa: www.stirileprotv.ro

Categorie: mandri.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Îți dorești un prieten pe viață?
Adoptă un cățel
Click aici
Îți dorești un prieten?
Adoptă un cățel
Click aici