Tăriceanu: “Mica Unire” – piatra de temelie a procesului de formare a statului român modern

tari

Președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, copreședinte ALDE, afirmă duminică, într-o postare pe pagina sa de Facebook, că “Mica Unire” reprezintă un act istoric care a reprezentat piatra de temelie a procesului de formare a statului român modern, 24 ianuarie 1859 constituindu-se într-o zi importantă pentru istoria și identitatea poporului român.

“La 24 ianuarie 1859 românii au fost puternici pentru că au avut un țel comun, care i-a adus laolaltă — Unirea”, susține Tăriceanu, în opinia căruia “clasa politică actuală trebuie să iasă din mentalitatea lui ‘nu se poate!’, propunându-și “un proiect de țară comun”.

“Clasa politică actuală trebuie să iasă din mentalitatea lui ‘nu se poate!’, din mentalitatea proiectelor mici, a intereselor personale, a micilor combinații. Se poate ca românii să trăiasca mai bine, ca România să fie o putere a Europei, nu să stea cuminte, în ultima bancă, dar pentru ca acest lucru să se îndeplinească trebuie să și vrem. Astăzi, România încă nu are un proiect de țară, unul la fel de măretț precum cel pe care l-au avut înaintașii noștri de la 1859. Avem multe ambiții mici, de multe ori particulare — ale unuia sau altuia — dar nu avem un proiect de țară comun”, consideră Tăriceanu.

În opinia copreședintelui ALDE, “un astfel de proiect este acela ca România să devină a șaptea putere a Europei”.

“Țara noastră are toate datele pentru a realiza acest deziderat: de la teritoriu, la populație și, mai ales, la o nouă generație cu o mentalitate de învingători. Pe de altă parte, un asemenea proiect cred că poate uni o țară încă mult prea divizată, în jurul unui proiect comun și a unor obiective comune. Pentru ca acest proiect să fie realizabil trebuie să acceptăm să gândim și pe termen lung, nu numai de pe azi pe mâine, în tărâmul disputelor mărunte care afectează viața de zi cu zi, România poate și trebuie să își propună un astfel de proiect și chiar să îl realizeze. Noile generații au dreptul să trăiască într-o Românie puternică, solidară și demnă.La mulți ani, români! La mulți ani, România!”, mai spus Călin Popescu Tăriceanu.

  A găsit un prezervativ în camera fiicei ei de 13 ani. A dat la o parte prosopul și a trăit un șoc

 

 

 

 

Sursa: www.agerpres.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Îți dorești un prieten pe viață?
Adoptă un cățel
Click aici
Îți dorești un prieten?
Adoptă un cățel
Click aici