Polițiștii au intervenit cu tunuri cu apă pentru a-i liniști pe protestatarii din Koln care aruncau cu sticle și petarde în ei

merkel islam 3

Membrii mișcării anti-islamizare și-au arătat furia lor în Köln cu privire la politicile pentru migranți din Germania, ciocnindu-se cu poliția și cu protestatarii, ca urmare a unei serii de atacuri sexuale din noapta de Anul Nou și a mai multor jafuri, informează DW.

Manifestanţii furioşi au aruncat cu sticle și petarde în polițiști, care au fost nevoiţi să răspundă cu tunuri cu apă pentru a-i linişti. Protestul a fost o reacţie după agresiunile sexuale asupra unor femei, comise de arabi şi nord-africani în noaptea de Anul Nou.

Între timp, cancelarul Merkel promite schimbarea legilor privind dreptul la azil.

Peste 400 de susţinători ai mişcării anti-islamizare din Germania s-au adunat la Koln pentru a protesta faţă de agresiunile în masă din noaptea de Revelion.

Manifestaţia a degenat imediat în conflicte cu forţele de ordine care au fost nevoite să apeleze la tunurile cu apă după ce protestatarii au aruncat cu sticle şi petarde în poliţişti.

“Refugiaţii violatori nu sunt bineveniţi” şi “Merkel a devenit un pericol pentru ţara noastră” sunt doar câteva dintre lozincile afişate pe pancartele protestatarilor.

Manifestaţiile lor au fost însă contracarate de aproape 1.300 de persoane. Pentru că atmosfera a devenit extrem de tensionată, poliţiştii au ridicat mai multe baraje în stradă. De cealaltă parte a lor, germanii s-au dezlănţuit împotriva celor care au cerut expulzarea refugiaţilor.

Până acum au fost interogaţi doar 31 de suspecţi, în condiţiile în care au fost depuse 379 de plângeri, iar victimele vorbesc despre nu mai puţin de o mie de agresori.

Aproximativ 40% dintre aceste plângeri se referă la agresiuni sexuale, au precizat autoritățile. Peste o sută de polițiști se vor ocupa de ancheta privind violențele comise de bande de bărbați în piața ce separă gara centrala de catedrala din oraș.

  Victimele atentatului de la Nisa și rude ale acestora vor să depună plângere împotriva statului

“Mulți oameni ne-au înconjurat şi nu ne-am mai putut mişca.

Aveau în jur de 30-40 de ani, nu pot să spun cu exactitate pentru că era întuneric. Credem că erau arabi.

Aceasta nu este o situaţie normală în Germania sau în altă ţară din vest. Suntem toţi foarte şocaţi că s-a putut întâmpla, mai ales că totul s-a petrecut de Anul Nou”, spune o femeie care a fost prezentă la evenimentele din noaptea de Anul Nou.

Pentru a mai calma spiritele, cancelarul Angela Merkel a anunţat că doreşte expulzarea mai rapidă a refugiaţilor care încalcă legea. Dacă în prezent doar cei condamnaţi la minimum trei ani de închisoare îşi pot pierde dreptul la azil, măsura i-ar putea include pe toţi cei care comit infracţiuni.

 

 

Sursa: www.b1.ro

Categorie: mandri.ro
Tags: angela merkel, koln, mandri aradeni, proteste, violente

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Îți dorești un prieten pe viață?
Adoptă un cățel
Click aici
Îți dorești un prieten?
Adoptă un cățel
Click aici