Se poate plăti, din nou, cu marca germană

marca germana

Produse de larg consum, precum margarină, lapte, cafea, bere, şampon şi detergenţi pot fi cumpărate cu marca germană, fosta valută oficială a Germaniei. Iniţiativa aparţine lanţului de magazine Kaufland, iar oferta este valabilă în perioada 4 – 30 ianuarie 2016, pe teritoriul Germaniei.

„Plăteşte (aproape) ca atunci”. Acesta este motto-ul campaniei Kaufland, care oferă posibilitatea clienţilor să cumpere produse cu marca germană, în cele 640 de filiale din întreagă Germanie. O lada de bere Beck’s, de exemplu, poate fi cumpărată cu 19,56 DM (Deutsche Mark), o şampanie costă 4,34 DM , iar o cafea Jakobs, 7,37 DM.

Cine are dificultăţi legate de cursul de schimb, Kaufland oferă clienţilor posibilitatea de a converti euro în mărci, cu ajutorul unui convertor marcă/euro, care poate fi accesat pe site-ul lanţului german de magazine.

Succesul acţiunii de marketing al celor de la Kaufland nu a fost cel scontat, deşi pe piaţă germană există încă, potrivit datelor oficiale, sume mari în D-Mark, iar cursul de schimb a rămas acelaşi, din anii 2001/2002 : 1,95583 mărci = 1 Euro.

„Oferta este luată că atare. Nu ne confruntăm cu o avalanşă de cumpărători care vor să achiziţioneze produse cu marca germană. Au trecut doar câteva zile, iar oamenii se uită mai întâi dacă mai au acasă mărci, rătăcite pe undeva”, sustin reprezentantii Kaufland, după primele zile ale experimentului. Potrivit unui sondaj de opinie al Institutului Yougov, citat de Frankfurter Allgemeine Zeitung, 54 la sută dintre germanii chestionaţi cred că mai au acasă mărci.

Mai mult, potrivit Bundesbank, Banca Naţională a Germaniei, pe piaţă ar trebui să mai existe 13 miliarde de mărci. Se bănuieşte, însă, că mare parte din monede şi bancnote s-au distrus sau au fost pierdute. Altele ar putea fi în străinătate şi o mică parte s-ar afla la colecţionari.

  GLOBURILE DE AUR 2016. CÂŞTIGĂTORII

Deşi inedită, iniţiativa celor de la Kaufland nu este singulară. Din 1999, când marca germană a fost înlocuită cu euro, mai multe centre comerciale din Germania, ca C&A sau Karstadt, au acceptat plata cu vechiul simbol al prosperităţii germane postbelice: Deutsche Mark
.

Deutsche MarK a fost, din 1948, valută oficială, la început în zonele germane aflate sub control francez, american şi britanic, apoi a Republicii Federale Germania şi a Berlinului Occidental, până la reunificarea din 1990 şi apoi valută oficială a Germaniei reunificate până la introducerea monedei unice a Uniunii Europene, euro, în 1999. Subdiviziunea sa a fost pfenigul (în germană Pfennig), a suta parte dintr-o marcă.

Categorie: mandri.ro
Tags: kaufland, mandri aradeni, marca germana, schimb valutar

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Îți dorești un prieten pe viață?
Adoptă un cățel
Click aici
Îți dorești un prieten?
Adoptă un cățel
Click aici