2-2! spectaculos în turul Superclasico, din finala Copa Libertadores

Niciun comentariu

Cei 2 granzi ai fotbalului argentinian: Boca Juniors și River Plate, s-au întâlnit pentru prima oară în istorie în finala celei mai importante competiții intercluburi de pe continentul latin: Copa Libertadores.

Partida tur a finalei a fost disputată duminică seara, după o amânare de 24 de ore din cauza ploii torențiale. De asemenea, fanilor echipei oaspete le-a fost interzis accesul pe legendarul stadion La Bombonera din cauza măsurilor de securitate.

Boca a avut avantaj de 2 ori, însă rivalii de la River au reușit să revină spectaculos de ambele dăți. Ramon Abila a deschis scorul în minutul 34 cu al 2-lea șut din interiorul careului, primul fiind respins de promițătorul portar al Argentinei, Franco Armani. La foarte puțin timp de la reluarea partidei, mai exact în următorul minut, 35, Lucas Pratto scapă din marcaj și egalează cu șut la colțul lung. În urma centrării dintr-o fază fixă, Dario Benedettto marchează cu o lovitură de cap impecabilă, ajutând-o astfel pe Boca să intre cu avantaj la pauză. Scorul final a fost stabilit în minutul 61 de către fundașul gazdelor, Carlos Izquierdoz, care a marcat în proprie poartă.

Manșa secundă din Superclasico va avea loc pe 24 noiembrie, pe stadionul Monumental. River Plate speră la al 4-lea titlu din această competiție, iar cei de la Boca Juniors vor să-și treacă în cont cea de-a 7-a cupă, egalând astfel recordul altui club argentinian, Independiente.

Category: mandri.ro, Sport

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog introdu o adresă email validă.

Meniu