Zilele Asistenţei Sociale au fost găzduite de Universitatea Aurel Vlaicu Arad: ”Biblioteca Vie”

Niciun comentariu

Cu ocazia Zilelor Asistentei Sociale, Universitatea Aurel Vlaicu din Arad, sub egita “Biblioteca Vie”, a organizat un schimb de experieţă sub forma “cărţilor vii”. Acţiunea a fost organizată de către asistent social (consilier local) Laura Andreş si Lect. Univ. Dr. Alina Breaz, cu sprijinul rectororului prof. univ.dr Ramona Lile.

Oficial această zi este sărbătorită în fiecare an în a treia zi de marți din luna martie. Tema Zilei Mondiale a Asistenţei Sociale este stabilită pentru doi ani. Pentru perioada 2017-2018 tema este: Promovarea sustenabilității dezvoltării comunității și a mediului.

„Vorbim și despre rostul asistenților socialiși a serviciilor sociale pe care le furnizează și anume acela de a-i  ajuta pe oameni să identifice soluții pentru problemele cu care se confruntă, de a deveni activi și puterni ci în comunitățile în care trăiesc, să fie capabili să contribuie la deciziile comunității, să înțeleagă efectele deciziilor pe termen lung și să susțină comunități puternice. Cu această ocazie, atragem atenția asupra nevoii de investiție în serviciile sociale, asupra nevoii de facilitare a angajării și implicării adecvate a asistenților sociali în dezvoltarea sustenabilă a comunităților și asupra nevoii de finanțare inteligentă a asistenței sociale”, a declarat  Laura Andreş.

Category: Arad
Tags: , , , ,

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog introdu o adresă email validă.

Meniu