Un doctor arădean sare în apărarea medicilor din Tulcea care au compensat medicamente bolnavilor de cancer

1 comentariu

 

Doctorul arădean, Otilia Ţigănaş, a postat pe blogul personal un material în care vorbeşte despre nedreptatea făcută medicilor din Tulcea.

Cancer – omenie – bani – disperare – milă -, sau oțelul legii?

Dragii mei cititori, doctori și nedoctori.

Ce încerc eu să fac pe blog, de mult, răbdător, picătura chinezească? Să ne apropii. Să arăt ȘI partea care ne dezbină, chiar fără să vrem. Adică presa, politicul, legea îmbârligată.

Iată o frântură, un micron de exemplu.

Medicii de famiie din Tulcea, în absența vreunui oncolog în zonă (așa cum stipulează legea – fără să țină cont de posibilitățile reale), au compensat medicamente EXTREM DE SCUMPE bolnavilor de cancer. Fiindcă le era milă, nu voiau să-i lase fără tratament etc. Poate fiindcă cineva de la biroruri a SPUS că-i okay, că pot s-o facă în situații speciale.

Dar legea spunea CLAR că doar oncologul poate, or oncolog nu exista acolo!

Bun.

Astăzi, Curtea de Conturi, controlând din urmă, acelor medici le impută sume uriașe, fiindcă nu au respectat SEC legea. Nu aveau voie să compenseze! Zice Curtea. Iar aceluia care, la tefefon, de pe la birouri, a ZIS la rându-i ceva, nu i se impută nimic. Și nici nu răspunde de nimic.

Voi cei care mă citiți, puneți-vă în ambele situații.

  1. pacient disperat, diagnosticat cu cancer și care avea nevoie de tratement – într-o localitate fără oncolog, versus
  2. membrii familiei medicului de familie care, ajutând când trebuia, azi își pune ștreangul la gât să-și acopere imputările blândeței.

DESPRE ASTA VORBESC EU!!!

Despre nevoia să fim uniți: bolnavi-medici, fiindcă suntem la fel de f…ți din afară. Iar la faza din această poveste, medicul dur care „n-are mamă, n-are tată”, a rămas cu banii. Ăla bun și blând și milos, e nimicit financiar.

Category: Arad
Tags: , , , , ,

1 comentariu. Leave new

  • Da, ca medic trebuie sa alegi paguba cea mai avantajoasa: fie respecti legea si refuzi pacientul, si-atunci ti se subtiaza lista de pacienti pentru care esti platit per capita deoarece pacientul se muta pe lista altui medic de familie; fie incalci legea, iti ingrosi liata de pacienti pentru care esti platit per capita, dar platesti incalcarea legii.

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog introdu o adresă email validă.

Meniu