Otilia Țigănaș: Pentru pacienții cu tratament cronic, zilnic. Inimă, tensiune, colesterol

Niciun comentariu

Medicul arădean, Otilia Țigănaș, a postat pe blogul personal, un material în care vorbește despre tratamentul pentru inimă, colesterol și tensiune.

Cei care aveți în schema de tratament cronic, zilnic, să zicem – patru medicamente. Pentru „inimă”, „colesterol”, „apă” și „tensiune”. De exemplu. Faceți cumva să le împărțiți pe parcursul unei zile: dimineața, la prânz și seara. Discutați cu medicul de familie – care, când!! Vă va sfătui.

A le lua pe toate o dată dimineața, „cu lopata”, nu-i cea mai bună soluție.

 

Pe cutie, din farmacie, va scrie cu pixul 2×1 sau 1×1. Mai mult sau mai puțin lizibil. Faceți-vă voi o  schemă pe hârtie, așa ca „școlerii”.

 

Împărțeala de mai sus  – pe care o redau din gura pacienților, nu-mi aparține – este improprie. Niciunul dintre medicamente nu are un singur rost, gen „de inimă” sau „de tensiune”. Au mai multe efecte pozitive în corp, câte puțin din fiecare, dar împărțeala s-a creat cumva în timp, artificial, pentru simplificare.

 

Unii iau toate tabletele dimineața, ca să “știe de-o treabă”. Să nu uite peste zi, fiindcă apoi se iau cu serviciul și-i mai greu. Totuși… GÂNDIȚI-VĂ că a le fracționa e mai bine. Dacă deja sunteți pensionari, chiar e  ușor să-ți stabilești orele de medicamente! Cumva din opt în opt ore.

 

Bobițele care declanșează pișu`, luați-le ziua. Fiindcă noaptea nu-i fain să te plimbi la budă în loc să dormi. Fain tare nu-i nici ziua, dar e mult mai simplu! Și-i benefic!

Dacă, să zicem, ai o schemă zilnică, dar ai păcătuit. Șpriț cu băieții, ajungi acas` pilit, te arunci în pat, nu iei tabletele de seară. Atunci, a doua zi o iei de a capăt ca și cum nimic nu s-ar fi întâmplat. În niciun caz nu renunți total la tratament!

Compensatele lunare. Noi, medicii de familie, pe rețeta electronică scriem SUBSTANȚA ACTIVĂ, nu denumirea comercială. Vezi continaurea pe www.otiliatiganas.ro.

 

 

Category: Arad
Tags: , , , ,

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog introdu o adresă email validă.

Meniu