Medicul arădean, Otilia Ţigănaş, ne spune cum să ne protejăm de antibioticele orale

Niciun comentariu

Medicul arădean, Otilia Ţigănaş, a scris pe blogul personal, un material despre antibiotice.

 

O confuzie frecventă, sau ceață pe subiect, este următoarea.

 

Ce rău pote face (și cam face!!) antibioticul administrat oral. Pe gură.

 

Majoritatea pacinților se tem de stomac. Și iau produse „gen omeprazol”- Omez, Omeran sau altele similare – pe lângă, simțindu-se liniștiți. Protejați.

 

DAR!!

 

Atacul antinbiotiului nu-i atât de grav la stomac. Adică să afecteze mucoasa gastrică, să crească producția de acid clorhidric, să dea “arsuri”, gastrită, ulcer etc.

 

MULT mai periculoase sunt aspirina, sau cortizonul, sau antiinflamatoriile nesteroide (adică antireumaticele obișnuite). Sau alcoolul sau usturoiul sau ceapa prăjită.

 

Nu că n-ar putea da și ceva acid în plus… se mai înâmplă. Posibil, na, oameni suntem. Însă acest efect nu-i unul previzibil și caracteristic.

 

Carateristic e că antibioticul “pe gură” mătură totul în drum, ÎN INTESTINE (subțire și gros). Adică în mațe. Și UCIDE microorganismele bune pentru noi.

 

El, antibioticul, ucide pe traseu totul, chiar și ce nu ar trebui.

 

Schimbă/strică echilibrul florei microbiene locale, cu ceea ce poate deriva de aici: ciuperci pe ici pe acolo, inclusiv genitale sau în gură (dureri în gât ulterioare, incorect interpretate, tratate greșit TOT cu antibiotic – până-ți ceri moartea), alternanță de diaree cu constipație, gaze, colici, crampe, burtă balonată ca o tobă…

 

(Nu uitați: la o durere/jenă repetată, prelungită în gât, după o cură lungă de antibiotic oral, nu uitați așadar de ciupercă!). Citiţi continuarea pe www.otiliatiganas.ro.

 

 

Category: Arad
Tags: , , , ,

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog introdu o adresă email validă.

Meniu