Zeci de accidente de muncă în județ, pe fond de nerespectare a măsurilor de siguranță

Niciun comentariu

De la începutul anului și până în luna aprilie, în județul nostru s-au înregistrat 37 de accidente de muncă. Inspectoratul Teritorial de Muncă Arad atrage atenția că, în multe din cazuri, accidentele de muncă se produc pe fondul nerespectării măsurilor de siguranță a muncii.

Cele mai multe accidente au avut loc datorită efectuării  necorespunzătoare de comenzi şi manevre. De asemenea, în rândul celor mai frecvente cauze de accidente se numără neefectuarea la timp a operaţiilor indispensabile securităţii muncii şi operaţii greşite de muncă.

Analiza împrejurărilor în care s-au produs accidentele de muncă a arătat faptul că, multe accidente au avut loc prin prindere, lovire, strivire de maşini, utilaje în funcţiune.

Din numărul total de accidente de muncă, 30 de persoane au rămas cu incapacitate temporară de muncă şi șapte au fost accidentate mortal.

România se află pe locul doi în Uniunea Europeană, în ceea ce privește accidentele de muncă, cu 3,8 accidente mortale la 100.000 de angajați, conform Statisticii Europene privind accidentele.

Category: Arad
Tags: , , , ,

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog introdu o adresă email validă.

Meniu