Văzute și auzite la Cermei cu ocazia barajului de promovare în Liga a 3-a: Prima „alb-roșiilor” s-a mărit din nou!

Niciun comentariu

Micuța, dar cocheta arenă din Cermei a fost neîncăpătoare cu ocazia manșei tur a barajului de promovare în Liga a 3-a, dintre Gloria Lunca Teuz și Viitorul Feleacu. Au fost aproximativ 1000 de spectatori împrăștiați în jurul gardului și înghesiuți în tribună. Galeria a fost din nou la înălțime.  A fost gălăgioasă, energică, și-a încurajat în permanență formația favorită, iar la final a sărbătorit o victorie mică, dar prețioasă. Dar iată și alte aspecte surprinse aseară pe malul Teuzului:

Intrare de Champions League fără Aslău. Deși sunt departe de fotbalul mare, combatantele au intrat pe gazon în ritmurile imnului UEFA Champions League. Versurile în engleză, franceză și germană nu au putut fi savurate și de antrenorul Mircea Aslău, care chiar în acele momente părăsea incinta terenului. Antrenorul Cermeiului și-a ispășit, ieri, prima din cele două etape de suspendare dictate de AJF pentru incidentele din pauza meciului cu Progresul Pecica, din ultima etapă a campionatului.

UTA – Poli? După cum au fost echipate, Cermeiul și Feleacu păreau că repun în scenă derby-ul Vestului la fotbal. Dacă „alb-roșii” de pe Teuz aveau, totuși, ceva în comun cu „Bătrâna Doamnă”, respectiv fotbaliști care au apărat în diferite perioade de timp culorile echipei fanion, ca frații Rusu, N. Varga, Popa, Sălăjan, Suslak, Cotoc sau Bulza, dincolo era doar o simplă asemănare cromatică. „Violeții” din Cluj nu au fotbaliști care să fii evoluat pe Bega și nici măcar în Liga 1, cum a fost cazul lui Adi Rusu și Norbi Varga în cealaltă tabără.

Arbitrajul nu a mulțumit nicio tabără. Deși, în opinia noastră, nu a comis greșeli mari, brigada de arbitri a intrat în „colimatorul” ambelor combatante. Vizitatorii au fost de părere că Marius Omuț și colegii săi din Bihor au dat mai mult de 5% gazdelor, iar reproșurile au fost evidente în special după ultimul fluier al primei reprize. Mureșan a văzut și „galbenul” fiindcă a ridicat tonul, iar agenții de Poliție din localitate au trebuit să facă scut în jurul „fluierașilor”. La finalul partidei, nici „oficialii” Cermeiului nu au fost tocmai încântați de maniera de arbitraj, Aslău chiar susținând că golul lui Bulza, din debutul întrecerii, nu trebuia anulat pe motiv de offside.

Reprezentanți de la (aproape) toate prim divizionarele județene. Meciul de baraj dintre Cermei și Feleacu a suscitat interes și în rândul conducătorilor sau antrenorilor formațiilor de Liga a IV-a Arad. Marius Bătrân, de la Sântana, Dorel Găvruță și Ioan Koppandi, de la Pecica, Radu Pop, de la Lipova, Tibi Micula, de la Zăbrani sau Mihai Petcuț de la Aqua Vest. Acesta din urmă este direct interesat, fiindcă, în cazul promovării Cermeiului, echipa sa va continua și la anul în primul eșalon județean. Și tot Petcuț regreta că nu a prins și el cu Pecica anul trecut un adversar abordabili ca Feleacu, ci sorții i-au scos-o în cale pe Performanța Ighiu, formație ce a terminat pe locul 2 în primul sezon de Liga a 3-a. Bineînțeles, nu putea lipsi conducerea AJF, repesctiv președintele Adi Lucaci, vicele din zonă, Andras Mako și secretarul Vasile Rad. Arbitrii au fost reprezentați de vechea „gardă”, Claudiu Tripa, Florin Dumitru sau Adrian Apătean.

Reîntâlnire Popa – Feieș. Aflat la casa de vacanță de la Aldești, antrenorul lui ACS Poli a dat o fugă până la Cermei. Probabil, a stat cu ochii și pe câțiva dintre fotbaliștii gazdelor, care ar putea face față și în Liga a 2-a, dar a avut destule de vorbit și cu cei cu care s-a întâlnit. În primul rând, a fost vorba despre primarul Sebișului, Gheorghe Feieș, cel care a contat pe serviciile lui „Mister” (ca director tehnic) în urmă cu trei sezoane, când Naționalul nu a fost departe de o promovare în Liga a 3-a. La anul, sebișenii și cermeianii se pot întâlni în eșalonul trei dacă peste o săptămână trupa lui Aslău nu pierde la Cluj, sau o face la limită cu gol sau goluri marcate. Cu Popa s-a mai întreținut minute bune și Florin Bălan, reprezentatul Errea în România.

Primă suplimentată cu 10 mii de lei?

După meciul de aseară, Petre Bulza a informat echipa, prin intermediul căpitanului Florin Rusu, că prima totală de promovare va fi suplimentată cu 10 mii de lei. Nu mai departe de mijlocul acestei săptămâni, președintele „alb-roșiilor” recunoștea că suma de premiere variază de la o zi la alta, iar prin promisiunea de ieri a unui alt apropiat al echipei ea s-a mărit și mai mult.

Și clujenii vor cu ardoare în Liga a 3-a

După strategia la care au lucrat cu bună ștință, încercând să pară victime sigure în fața Cermeiului, cei de la Viitorul Feleacu au demonstrat că luptă cu toate armele pentru această promovare. A deplasat pe Teuz o delegație destul de numeroasă, condusă de însuși noul primar al localității, până nu demult președinte al clubului, Gabriel Victor Costea. Acesta s-a declarat destul de mulțumit de cum au decurs lucrurile pentru formația sa, regretă cele două ocazii imense ale lui Danciu și Burz, dar a susținut că echipa sa a răams serios în „cărți” pentru o promovare atât de dorită și la Feleacu.

Category: Arad
Tags:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog introdu o adresă email validă.

Meniu