A venit Cupa la Arad la Under 19: UTA – ACS Poli 3-2

Niciun comentariu

După exact 20 de ani, când Romvestul lui Todea, Botiș sau Ciubăncan se încununa campioană națională la juniori, o altă generație de juniori mari a adus un trofeu important la Arad. Este vorba de UTA, care, ieri, la Deva, a luat Cupa României la Elite, după ce a învins-o cu 3-2 pe ACS Poli Timișoara,

Arădenii au început în forță disputa și după câteva ratări semnate Petre și Tănase o dată, au reușit și să deschidă scorul. În minutul, 15 Costin a fost deschis pe dreapta, a centrat perfect pe colțul lung, la 5 metri, de unde Man a trimis cu latul în plasă. Forcingul arădenilor a continuat și, după 5 minute, Man l-a deschis pe Petre, acesta a driblat portarul dar a șutat încet spre poarta goală, iar un fundaș advers a respins. Din păcate, în minutul 25 Jorza s-a accidentat și a fost nevoit să părăsească terenul cu ajutorul Ambulanței, fiind transportat la Spital. Cu zece minute înainte de finalul primei părți, Covaci a fost aproape de dublarea avantajului, dar scărița sa a fost respinsă de Fridrich din fața porții goale. Iar cum în fotbal ocaziile se răzbună, timișorenii au egalat în minutul 44. Velcotă a pătruns până la 17 metri, a făcut o fentă scurtă și a trimis cu stângul în vinclul porții lui Mara. Scorul pauzei a fost 1-1.

Repriza a doua s-a jucat pe contre, cu UTA ceva mai periculoasă încă din start. Semi-ocaziile lui Petre și Pop au anunțat golul cu numărul doi pentru arădeni. În minutul 68, Petre a fost găsit excelent în careu de Tănase, a pătruns spre mijloc și a finalizat cu un șut plasat din zece metri. UTA nu s-a oprit aici și, după alte 5 minute, același atacant a realizat dubla cu un șut viclean de marginea careului mare. Ca și în prima parte, „alb-roșii” nu au închis defintiv conturile, dându-le prilejul „alb-violeților” să reintre în joc. Cu zece minute înainte de final, Mailat a marcat din penalty și a menținut, oarecum, suspansul până la ultimul fluier. S-a încheiat 3-2, iar utiștii au primit Cupa chiar din mâna președintelui Federației Române de Fotbal, Răzvan Burleanu.

Formații:

UTA: Mara – Iova, Iuga, Petrache, Aldan – Jorza (min. 25 – Pop), Tănase – Costin, Man, Covaci (min. 62 – Sava) – Petre (89 Moza).

ACS Poli: Rusu (min. 88 – Filip) – Sporin, Al. Lazăr, Fridrich, Totic– Oprea (min. 74 – Kokora) – Postolache, Mailat, Golda (min. 69 – Pădurariu), Popan – Velcotă (min. 88 – Ginju)

Arbitri: Horațiu Feșnic – Doru Lucaciu, Petrică Câmpeanu (toți din Cluj). Rezervă: Alexandru Bălan (Deva).

Observator FRF: Andrei Ioniță (București)

 

Category: Arad
Tags:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog introdu o adresă email validă.

Meniu