Unul din cinci români vindecați de coronavirus a fost tratat la Spitalul „Victor Babeș” din Timișoara

Niciun comentariu

Spitalul „Victor Babeș” din Timișoara este locul unde s-au vindecat de coronavirus aproape 20% din pacienții declarați vindecați în România. Sunt peste 150 de oameni care au fost tratați aici și au plecat acasă.

În România erau confirmate sâmbătă, 11 aprilie, 5.990 cazuri de persoane infectate cu noul tip de coronavirus. S-au înregistrat 282 de decese, dar și, foarte important, 758 de pacienți vindecați și externați. O bună parte dintre aceste vindecări poarta „marca” Spitalului „Victor Babeș” din Timișoara.

„Unul dintre cele indicatorii net pozitivi ai acestei perioade este creșterea numărului pacienților vindecați și externați de la Spitalul de Boli Infecţioase și Pneumoftiziologie «Dr. Victor Babeş» Timişoara. După ce au trecut printr-o dublă testare cu rezultat negativ, au fost externate până acum 152 persoane. Practic, unul din cinci pacienți vindecați la nivel național a finalizat un tratament realizat în cadrul spitalului timișorean «Dr. Victor Babeş», pentru vindecarea infecției cu noul coronavirus SARS-CoV-2”, spun cei de la DSP Timiș.

Direcția de Sănătate Publică se ocupă, în această perioadă, de asigurarea continuității prezenței personalului medical în punctele de frontieră. Au fost stabilite, astfel, parteneriate cu Spitalul Clinic Militar de Urgență „Dr. Victor Popescu” Timișoara, Policlinica Sportivă și Policlinica Studențească. De asemenea, un ajutor vine și din partea medicilor și asistenților de la cabinetele medicale școlare din Timișoara.

În Timiș erau, sâmbătă, 11 aprilie, 275 pacienți infectați cu virusul SARS-CoV-2 scrie stiridetimisoara.ro

Category: mandri.ro
Tags: , ,

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog introdu o adresă email validă.

Meniu