Ungaria ne dă lecții din nou. Ce măsuri a luat după votul în favoarea Brexit

Niciun comentariu

Guvernul de la Budapesta elaborează o listă de stimulente pentru invesitorii care doresc să părăsească Marea Britanie, după  votul în favoarea Brexit. Ministrul ungar al Economiei, Mihaly Varga, a făcut acest anunț într-un interviu citat de Economica.net, care a preluat informații difuzate de Reuters.

 

Mediul de afaceri din România a cerut, deja, ca autoritățile să ofere britanicilor o  ”Cartă  albă pentru investitori”, care  să conțină informații concrete despre ceea ce oferim în fiecare zonă: teren pus la dispoziție, infrastructură, forță de muncă disponibilă, facilități. De asemenea, trebuie votată, de urgență, Legea Parteneriatului Public-Privat, a declarat Mihai Daraban, președintele Camerei de Comerț și Industrie a României, pentru DCNews.ro.

 

Ungaria, care se află pe locul doi în topul fondurilor obținute de la Uniunea Europeană, după Polonia, se teme că că acestea se vor diminua după referendumul din Marea Britanie, care era contributor net la bugetul comunitar. Premierul Dacian Cioloș a confirmat pentru Agerpres că va exista un impact bugetar la nivelul Uniunii Europene, dar acesta se va produce abia din 2017. Premierul nu a anunțat niciun plan de măsuri pentru atragerea firmelor care vor părăsi Marea Britanie, după Brexit.

 

 

Sursa:dcnews

Category: mandri.ro
Tags: , , , , , , ,

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog introdu o adresă email validă.

Meniu