Un pilot din Arad şi-a organizat nunta în hangarul Aeroclubului Charlie Bravo. Invitaţi „picaţi“ din cer

Niciun comentariu

Un fost pilot Tarom a organizat cea mai importantă petrecere din viaţă în hangarul aerodrumului din localitatea arădeană Şiria. Petrecerea prin care Ştefan Sabău (35 de ani) şi-a celebrat căsătoria cu Ina Pricop (34 de ani) s-a desfăşurat în interiorul halei care adăposteşte, de regulă, avioanele de mici dimensiuni ale pasionaţilor de zbor din Arad.

 

În plus, mulţi dintre invitaţii nuntaşilor, timişoreni la origine, au venit la petrecere din aer, coborând cu patru avioane ultra-uşoare. Colegii mirelui-aviator care au ajuns la nuntă pe calea aerului au făcut în prealabil şi un spectacol aviatic deasupra aerodromului. După aterizare, şi-au aliniat avioanele, au coborât din carlingi şi au dat flori miresei. Căsătoria civilă a fost perfectată în oraşul Arad, iar ceremonia religioasă a avut loc tot la hangar.

 

Mirele, Ştefan Sabău, a fost pilot timp de 19 ani, a fost şi la Tarom, iar acum este controlor de trafic. Mireasa este pictoriţă şi hairstylist. Ambii au căzut de acord să facă nunta într-un loc în care să se simtă atât ei, cât şi cei peste 100 de invitaţi, în largul lor, mai ales că mai toţi prietenii lor sunt piloţi sau sunt pasionaţi de zbor, parapantă sau salturi cu paraşuta.

nunta 3Ca în poveşti, nunta a durat trei zile. Petrecerea a început vineri, 27 mai, dar acordurile muzicale încă mai sunau cu putere în noapte dintre duminică şi luni. Mirii au închiriat în totalitate Aerodromul „Charlie Bravo“ şi au amenajat hangarul ca o sală de petreceri. „A fost o nuntă frumoasă, o petrecere reuşită care a ţinut mult. Ne bucrăm că am avut alături de noi prietenii“, a declarat mirele Ştefan Sabău pentru Adevărul.

 

După retragerea de la Tarom, Ştefan Sabău lucrează la aerodromul din Arad unde pilotează avionul care îi ridică în aer, până la altitudinea de 3.000 de metri, pe cei care merg la Şiria să facă salturi cu paraşuta.

 

Preşedintele Aeroclubului Charlie Bravo, Dan Cojocaru, se arată bucuros că a reuşit să organizeze prima nuntă la aerodrom şi că petrecerea a avut „în familie“. Pe de altă parte, se declară dispus să închirieze locul şi pentru alte petreceri similare. „Sunt mândru că hangarul Aerodromul Charlie Bravo a găzduit o astfel de nuntă. Îi aştept pe toţi aviatorii să le urmeze exemplul. În hangar este loc suficient, încap în jur de 600 de persoane. Le dorim numai bine mirilor. A fost o nuntă ce a durat trei zile“, a explicat Dan Cojocaru, pentru Adevărul.

 

Invitaţii spun, la rândul lor, că a fost o nuntă-unicat de poveste. „A fost o nuntă minunată. Am fost la multe altele, dar aceasta chiar a fost unică. Şi locul în care s-a desfăşurat a fost remarcabil“, a declarat Dorin, unul dintre invitaţi.

Pe reţelele sociale, mirii şi nuntaşii au fost copleşiţi de urări de bine şi de felicitări pentru iniţiativa exotică. Mirii au ţinut cununia civilă la Arad, iar cununia religioasă a avut loc la aerodrom.

Pe Aerodromul „Charlie Bravo“ din Şiria au învăţat meserie zeci pasionaţi care au devenit ulterior piloţi la companii aeriene mari, printre aceştia numărându-se chiar mirele. Este singurul aerodrom autorizat din vestul României. La ora actuală, aeroclubul, o organizaţie non-profit, are câţiva zeci de membri.

Category: Arad

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog introdu o adresă email validă.

Meniu