Oradea, model în gestionarea crizei COVID-19. Se aplică o metodă importată din Israel

virus

O noua strategie de testare pentru coronavirus este folosita la Oradea, managerul Spitalului Judetean, George Carp, declarand ca noua metoda, folosita si in Israel, permite determinarea potentialului infectios al unui grup si a fost folosita in cazul celor aflati in carantina.

“Am apelat la o metoda de testare in grup pentru comunitati. Am apelat la aceasta metoda care se foloseste si in alte boli (malaria), prin care testarea de grupuri de 32-64 de indivizi ne permite sa determinam potentialul infectios al grupului. L-am aplicat in carantina si am reusit sa izolam acele grupuri care sunt cu potential infectios. Si Germania foloseste aceasta metoda. De asemenea, Israelul este un exemplu elocvent pentru treaba asta. Asa incercam sa putem sa stapanim raspandirea virusului”, a declarat George Carp, managerul Spitalului Judetean Oradea, conform ServusCluj.ro.
Oradea a transformat spitalul Municipal, de 450 de paturi in spital Covid. Totodata, potrivit managerului George Carp, toate grupurile de risc sunt testate periodic pentru a se putea identifica din timp potentialii pacienti care raspandesc virusul.

Categorie: mandri.ro
Tags: ardeal, covid, oras, virus

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Îți dorești un prieten pe viață?
Adoptă un cățel
Click aici
Îți dorești un prieten?
Adoptă un cățel
Click aici