Un miliardar dezvaluie cea mai mare teama a lui Putin: Un dezastru demografic

Niciun comentariu

Nu e niciun secret ca presedintele rus Vladimir Putin isi doreste ca Rusia moderna sa fie mai mare, similara Uniunii Sovietice. Insa ambitiile imperialiste ale presedintelui rus ar putea fi mai degraba alimentate de economie decat de politica.

Investitorul miliardar Jeffrey Gundlach inainteaza teoria ca eforturile lui Putin de a recastiga teritoriile unde se vorbeste rusa sunt alimentate de un dezastru demografic iminent, scrie CNN.

Populatia Rusiei imbatraneste rapid. Populatia cu varsta activa se va reduce cu 14% in urmatorii 35 de ani, ceea ce reprezinta un risc pentru cresterea economica.

“Rusia va avea cea mai mare implozie de populatie din istoria lumii”, a spus Gundlach. “Nu e de mirare ca Putin vrea sa preia alte natiuni suro-centrice. Are nevoie de oameni”, crede miliardarul.

In ultimii ani, Putin a readus peninsula Crimeea in teritoriul Rusiei si a incercat sa impiedice aderarea Ucrainei la NATO. Exista temeri ca va incerca sa isi exercite puterea si in alte teritorii unde se vorbeste rusa, precum tarile baltice.

Gundlach, fondatorul firmei DoubleLine Capital, da vina pentru aceasta situatie pe rata ridicata a mortalitatii si rata scazuta a natalitatii din Rusia.

 

Sursa: www.ziare.com

Category: mandri.ro
Tags: , , ,

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog introdu o adresă email validă.

Meniu