Un bărbat din Arad a murit de gripă porcină

Niciun comentariu

Bărbatul care a fost internat la Spitalul Judeţean Arad cu gripă porcină a murit. Acestuia (42 de ani) i-au cedat pe rând organele vitale. Analizele de laborator au confirmat virusul AH1N1. „Institutul Cantacuzino a confirmat virusul AH1N1, iar cauza decesului a fost insuficiența multiplă de organe”, au declarat reprezentanţii Spitalul Judeţean Arad.

Sătpămâna trecută medicii afirmau că pacientul a fost adus la spital cu insuficienţă respiratorie şi a fost nevoie să fie conectat la un plămân artificial.

”Pacientul a necesitat terapie respiratorie de suport care constă în inserţia dispozitivului de oxigenare extracorporală membranară, pentru că ventilaţia clasică nu a putut asigura homeostazia gazelor arteriale. Este vorba de un plămân artificial care asigură oxigenarea arterială concomitent cu eliminarea eficientă a dioxidului de carbon din sânge. Acest tip de terapie pune în repaus plămânul, pentru a se putea reface”, a declarat în urmă cu o săptămână medicul Cristian Nicolescu, şeful Secţiei Anestezie Terapie Intensivă din cadrul Spitalului Judeţean Arad.

 

Category: Arad
Tags: , , , ,

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog introdu o adresă email validă.

Meniu