UEFA Nations League/Liga Națiunilor explicată pe scurt

1 comentariu

Cea mai recentă competiție introdusă de corpul administrativ UEFA, Liga Națiunilor, este un proiect al fostului președinte Michel Platini și are ca scop înlocuirea meciurilor amicale lipsite de miză, dar și acordarea selecționatelor unei șanse în plus de a participa la Campionatul European – Euro 2020.

Pe baza coeficientului lor, cele 55 de echipe participante sunt împărțite în 4 eșaloane valorice: A, B, C și D, fiecare compus din 4 grupe. Câștigătoarele grupelor din seriile B, C și D vor promova în eșaloanele superioare, în timp ce naționalele clasate pe ultimele locuri din seriile A, B și C vor retrograda în eșaloanele inferioare. Câștigătoarele celor 4 grupe din seria A se vor bate pentru trofeul Ligii Națiunilor, miniturneu ce se va desfășura în iunie 2019. Semifinalele și finala se vor disputa într-o singură manșă tur iar câștigătoarea se califică la Euro 2020.

Cele mai bune echipe din fiecare serie vor intra într-un baraj de calificare la Euro 2020 (dacă nu au reușit deja acest lucru prin intermediul preliminariilor clasice ale Campionatului European), iar pentru fiecare serie se alocă un singur loc. Acest lucru înseamnă că și echipele din ultima serie valorică (D) vor avea cu siguranță o reprezentantă la Euro 2020. Clasamentul actual îl puteți găsi aici.

Category: mandri.ro, Sport

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog introdu o adresă email validă.

Meniu