Trump ameninţă cu ”focul” şi ”furia” Coreea de Nord, dacă Phenianul îşi continuă ameninţările

Niciun comentariu

Preşedintele american Donald Trump a promis marţi ”focul” Coreei de Nord, în cazul în care aceasta continuă să ameninţe Statele Unite, pe fondul dezvoltării arsenalului nuclear nord-coreean, relatează AFP.

 ”Coreea de Nord ar face mai bine să nu profereze ameninţări la adresa Statelor Unite”, a declarat Trump de la clubul său de golf de la Bedminster (New Jersey), unde se află în concediu.

”Ele (ameninţările) se vor lovi de foc şi furie”, a adăugat el, promiţând o reacţie de o amploare ”pe care lumea n-a mai văzut-o până acum”.

Regimul de la Phenian a dat asigurări luni că înăsprirea sensibilă a sancţiunilor ONU nu-l va împiedica să-şi dezvolte arsenalul nuclear, ameninţând Statele Unite că le vor ”face să plătească preţul crimei lor (…) de o mie de ori”.

La iniţiativa Washingtonului, Consiliul de Securitate al ONU a impus Coreei de Nord sancţiuni care ar putea să o coste un miliarde de dolari dn veniturile anuale, restrângând totodată schimburi economice cruciale cu China, principalul ei aliat şi partener economic.

Secretarul de Stat amweican Rex Tillerson a exclus o întoarcere rapidă la dialog cu Phenianul, apreciind că noul rând de sancţiuni demonstrează că lumea şi-a pierdut răbdarea în faţa ambiţiilor nucleare ale regimului stalinist noteaza news.ro

Category: mandri.ro
Tags: , , , ,

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog introdu o adresă email validă.

Meniu