Traian Gheorghe Balint, acuzat de luare de mită – ales din nou primar la Covăsînț

Niciun comentariu

Traian Gheorghe Balint – acuzat luna trecută de DNA de luare de mită  a câștigat alegerile pentru Primăria Covăsînț. Liberalul a demisionat în urmă cu câteva săptămâni din funcția de primar al localității. La momentul scandalului, Traian Balint a declarat că s-a săturat de politică și că se retrage din cursa electorală.

În mai, edilul a fost ridicat de la domiciliul său de procurorii DNA, fiind suspectat de luare de mită de la un om de afaceri în legătură cu derularea unui contract finanţat din bani publici.

Procurorii DNA au susținut că, urmare încheierii unui contract de execuţie lucrări în valoare de peste 468.000 lei inclusiv TVA, între Primărie şi societatea omului de afaceri respectiv (acum denunţător în această speţă), Traian-Gheorghe Balint, primar şi ordonator de credite al comunei arădene Covăsînţ, a pretins de la omul de afaceri suma de 18.000 lei, suma reprezentând un procent de 10% din valoarea a două facturi emise în cadrul contractului (fără TVA-ul aferent şi fără cota de impozit ce trebuia plătită bugetului de stat), din care a primit efectiv, la aceeaşi dată, 3.000 lei.

Cu toate acestea, Traian Balint a câștigat din nou alegerile la Covăsînț. Rămâne însă de văzut ce se va întâmpla în acest caz.

Category: Arad
Tags: , , ,

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog introdu o adresă email validă.

Meniu