Sute de firme arădene au fost luate la control de ITM. Amenzile au depășit 500.000 de lei

Niciun comentariu

Sute de patroni de firme au fost luați la bani mărunți de inspectorii de muncă arădeni. S-au dat amenzi de peste jumătate de milion de lei, în doar patru luni de zile.

Aproape 1.000 de controale au făcut inspectorii din cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM) Arad, în prima parte a acestui an.

În primele patru luni ale acestui an, inspectorii de muncă din cadrul ITM au efectuat un număr de 955 controale, dintre care 523 pe linia relaţiilor de muncă şi 432 pe linia securităţii şi sănătăţii în muncă, la unităţile de pe raza municipiului şi judeţului Arad.

În urma acţiunilor de control întreprinse, inspectorii de muncă au aplicat 1129 de sancţiuni contravenţionale, din care 692 de sancţiuni au fost aplicate de corpul de control relaţii de muncă, din care 145 amenzi şi 547 avertismente şi 437 de sancţiuni au fost aplicate de corpul de control securitate şi sănătate în muncă, din care 72 amenzi şi 365 avertismente.

Sancțiunile s-au ridicat la suma de 500.600 lei, din care 278.100 lei pe linia relaţiilor de muncă şi 222.500 lei pe linia securităţii şi sănătăţii în muncă.

„Analizând aceste date statistice se poate observa faptul că inspectorii de muncă din ambele corpuri de control, se axează, în procesul de control, în principal, pe prevenţie şi nu pe amendă, tocmai pentru a-i determina pe angajatori să înţeleagă, pe viitor, necesitatea şi importanţa respectării prevederilor legislaţiei muncii în vigoare. Pe lângă sancţiunile contravenţionale aplicate, au fost dispuse şi măsuri de remediere a abaterilor constatate, precum şi termene concrete de intrare în legalitate, a spus Ecaterina Isac, inspectorul șef al ITM Arad

Category: Arad
Tags: , , , ,

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog introdu o adresă email validă.

Meniu