“Sunt discriminată”. O româncă din Germania i-a trimis o scrisoare deschisă Angelei Merkel: Noi, imigranții, nu avem drepturi, trebuie doar să muncim și să plătim impozite

cb66f3f2ba197e5ccf8ac48b1a0fd43563dc89a0

sunt discriminata o romanca din germania i a trimis o scrisoare deschisa angelei merkel noi imigrantii nu avem drepturi trebuie doar sa muncim si sa platim impozite 174311

O româncă stabilită la Munchen, în Germania, afirmă că imigranții care muncesc sunt discriminați în această țară. Nicoleta Lăcătușu îi transmite Angelei Merkel că est europenii  care plătesc taxe și impozite sunt discriminați, scrie huffingtonpost

Într-o scrisoare deschisă adresată cancelarului german, românca povestește că ea și soțul său, deși muncesc și au un venit mediu, nu reușesc să-și închirieze o casă.

”Toți îmi spun că mă vor suna ei, însă telefonul nu sună niciodată. Sunt discriminată în căutarea unei locuințe fiindcă sunt imigrantă”, explică femeia motivul pentru care riscă să ajungă în stradă.

“Noi nu avem drepturi, doar nemții au drepturi. Noi imigrantii trebuie doar să muncim și să plătim impozite. Ca româncă mă simt discriminată în viața de zi cu zi. Doamna Merkel ar trebui să facă ceva nu doar pentru germani și refugiați. Și ceilalți imigranți care trăiesc aici ar trebui să beneficieze de anumite drepturi”, consideră Nicoleta.

Românca are 40 de ani, iar în ultimii 6 ani, de când lucrează în Germania, a fost o singură lună șomeră. Împreună cu soțul ei strâng 2800 de euro net la sfârșitul fiecărei luni.

Nicoleta Lăcătușu spune că are toate taxele plătite la zi în țara de adopție și cu toate acestea riscă să ajungă în stradă, dacă nu își găsesște cât de curând să închirieze o locuință.

”Clasa mijlocie, oamenii săraci și cei fără locuință sunt abandonați. Politicul ar trebui să aiba grijă ca fiecare cetățean care lucrează în țara asta să aibă unde sta. Nu-mi doresc altceva decât să avem unde locui. Sper că se va găsi cineva cu inimă bună care să ne închirieze o locuință”, spune Nicoleta.

  Cristian Tudor Popescu, despre „The Revenant“: „O telenovelă Animal Planet. Lui DiCaprio poate ar trebui să i se dea o medalie de război, nu Oscarul“

Toți membrii familiei Lăcătușu lucrează și își pot permite să  plătească chiria, dar Munchenul se confruntă cu o lipsă acută de locuințe. În 2015, în Germania, 335.000 de persoane nu aveau locuință. În 2018, numărul va crește la 560.000.

 

 

 

 

Sursa: www.b1.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Îți dorești un prieten pe viață?
Adoptă un cățel
Click aici
Îți dorești un prieten?
Adoptă un cățel
Click aici