Strătilă s-a deblocat în momentul ideal: UTA – CS Mioveni 1-0

Niciun comentariu

În faţa unui stadion „Motorul” plin ochi, echipa emblemă a Aradului era nevoită să alimenteze şansele de promovare în Liga 1 cu încă trei puncte. Adversarul, CS Mioveni, a dat o replică bună, în special în debutul întâlnirii când a avut două situaţii bune de a marca.

După numai 3 minute, Nilă a ajuns în poziţie de finalizare, dar a trimis în blocaj. Două minute mai târziu, Năstăsie a centrat pe colţul lung, de unde Ayza a trimis cu capul puţin pe lângă colţul scurt. Arădenii au început să se trezească după un sfert de oră, dar şutul de la distanţă al lui Rus nu i-a pus probleme lui Croitoru. Nici Miron nu a avut mari emoţii la şutul de la 25 de metri al lui Ayza. În mintulul 22, la o fază ce nu anunţa nimic, Curtuiuş a recuperat un balon din picioarele lui Vişa, Strătilă a preluat balonul şi l-a trimis cu exteriorul în vinclu din unghi mort. Argeşenii au rămas periculoşi, mai ales în urma incursiunilor lui Popa. Mai întâi, mijlocaşul de bandă a tras de la 22 de metri, iar Miron a respins, pentru ca apoi assistul pentru Nilă în 4 metri să fie respins in extremis de Botiş. Apoi, Rus putea marca golul campionatului pentru arădeni, dacă şutul său din întoarcere, în cros, de la 25 de metri nu ar fi trecut pe lângă colţul lung. Repriza s-a încheiat cu UTA în avanposturi, dar şutul de la 16 metri al lui Tănase a trecut de puţin peste poartă, iar Calvin a intervenit salvator la pasa lui Rus către Curtuiuş, pregătit să reia în plasă din 3 metri.

Repriza secundă s-a reluat de la scorul de 1-0, cu o ocazie mare pentru „alb-roşii”. Curtuiuş a centrat excelent de pe dreapta, iar Chindriş a trimis cu capul în transversală din 8 metri. Arădenii aveau să cadă puţin din punct de vedere fizic, a mai şi urmat schimbarea lui Polgar şi trecerea lui Tănase în mijlocul apărării, aşa că sistemul de joc a fost dat puţin peste cap. Vizitatorii au fost aproape să profite, dar Vişa a ratat lovitura de cap din numi 5 metri, iar şutul lui Mazilu de la 12 metri lateral dreapta s-a dus peste poartă. Gazdele nu au mai contat în atac, dar nici nu şi-au mai propus neapărat asta. Prioritatea lor a fost să blocheze atacul adversarilor și le-a ieșit, mai ales că veteranul Sorin Botiș a evoluat din nou fără greșeală. S-a încheiat 1-0, dar săptămâna viitoare la Brașov arădenii mai au nevoie de alte trei puncte pentru a fi siguri că ajung măcar la barajul de promovare în Liga 1.

Formaţii:

UTA: Miron – Polgar (60 Hlistei), Manea, Botiş, Burlă – Strătilă (78 Costin), Chindriş, Tănase, Copil (71 Roman) – Rus, Curtuiuş. Antrenor: Roland Nagy

Mioveni: F. Croitoru – Calvin, B. Stoica, Vişa, Toriște – Năstăsie (76 Vintilă), Biceanu – Popa (65 Mazilu), Ed. Florescu, Ayza– Nilă (56 Gălan). Antrenor: Iordan Eftimie

Arbitri: Călin Buși (Râmnicu Vâlcea) – Gabriel Bârjac (Zalău), Marian Truță (Sirineasa – Vâlcea). Rezervă: Gabriel Almaș (Zalău)

Cartonaşe galbene: Manea 10, Polgar 13, Tănase 18, Copil 61 / Calvin 18, Vișa 90+5

Observatori FRF: Dan Monea (Aiud) și Valer Vancea (Oradea)

***

Etapa a 9-a a play-off-ul Ligii a doua s-a terminat cu voctoria pe linie a favoritelor și astfel, promovarea se va decide în ultima etapă.

UTA – Mioveni 1-0

Strătilă (22)

Gaz Metan Mediaș – FCM Baia Mare 1-0

Gavra (8)

Chindia Târgoviște – FC Brașov 1-0

Pătru (45, penalty)

Clasamentul la zi e următorul:

clasliga2

Etapa următoare, a 10-a și ultima a play-off-ului se joacă pe 28 mai  și are programate întâlnirile: Mioveni – Gaz Metan, Baia Mare – Chindia, Brașov – UTA

Category: Arad
Tags:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog introdu o adresă email validă.

Meniu