Statul Islamic a revendicat atacul din biserica din Franța

Niciun comentariu

Gruparea extremistă Statul Islamic (SI) a transmis marţi că autorii atacului asupra unei biserici din Normandia, în Franţa, în care un preot a fost ucis, sunt doi dintre ‘soldaţii’ săi, revendicarea fiind făcută publică prin intermediul agenţiei AMAQ, organ de propagandă al organizaţiei jihadiste, relatează DPA, Reuters şi AFP.

 

Preşedintele Franţei a declarat înainte că atacul a fost comis de doi terorişti care şi-au declarat apartenenţa la Statul Islamic.

 

„Atacul asupra unei biserici din Saint-Etienne-du-Rouvray, în Normandia (nordul Franţei), a fost comis de ‘doi terorişti care şi-au declarat apartenenţa’ la grupare jihadistă Statul Islamic (SI)”, a declarat marţi preşedintele francez Francois Hollande, care s-a deplasat la locul unde s-a produs incidentul, relatează AFP şi Le Figaro.

 

Şeful statului francez a spus că atacul, în care un preot a fost ucis tăindu-se gâtul cu un cuţit şi o altă persoană a fost grav rănită, a fost un ‘abject atentat terorist’.

 

‘Trebuie să continuăm războiul împotriva Statului Islamic prin toate mijloacele’, a adăugat Hollande.

 

‘Catolicii au fost loviţi în primul rând, însă toţi francezii sunt vizaţi’, a declarat preşedintele, care a făcut apel la francezi, deja zguduiţi de atentatul de la 14 iulie de la Nisa, să dea dovadă de ‘coeziune’ în faţa terorismului şi să ‘facă corp comun pe care nimeni să nu îl poată fisura’.

Conform unei surse poliţieneşti, persoana grav rănită a fost supusă de asemenea unei tentative de a i se tăia gâtul, iar în prezent se zbate între viaţă şi moarte.

 

Preotul asasinat în timpul slujbei se numea Jacques Hamel şi avea 84 de ani. El era preot în această parohie de 20 de ani şi asigura permanenţa în luna iulie.

 

Criminalii au fost împuşcaţi mortal de poliţie.

Category: mandri.ro
Tags: , , , ,

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog introdu o adresă email validă.

Meniu